На първо четене: Армията ще охранява границата

OFFNews Последна промяна на 18 февруари 2016 в 09:34 3391 4

Армията ще охранява границата, решиха на първо четене депутатите

При пълно единодушие парламентът прие промените в закона за отбраната, с които се дава възможност на въоръжени военни да охраняват границата. Новите текстове в закона бяха приети със 156 гласа „за” и нито един „против” и "въздържал се”.

Промените имат за цел да разширят дейностите, които Въоръжените сили ще изпълняват в мирно време. При съдействие на граничните полицаи за охрана на границата, военните ще могат да използват оръжие. Това каква техника и въоръжение ще бъдат използвани за охрана, ще бъде определено с инструкция от министъра на отбраната.

По време на дебатите в парламента, независимият народен представител Велизар Енчев направи процедурно предложение, срокът между двете четения на законопроекта да бъде съкратен на 3 дни. Предложението беше прието със 146 гласа „за”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.02 2016 в 11:12

Нали атакистчетата щяха да ходят доброволци, кво стана? Хем по-евтино, хем по-тихо. А др. Енчев като чуе ключовите думи 'армия', 'оръжие', 'граница', 'враг' възкръсва и превключва веднага на режим 'пролетарски агент'.

18.02 2016 в 10:45

Ако не границите,какво друго да пази армията?

18.02 2016 в 10:38

А младият комунист 3-ти курс в МЕИ Ленин какво мисли по въпроса? А неговият "съветник" Шаламанов?
Ало краварските подлоги, защо мълчите като натегнати евротравестити?
цонка-милионка и кришна-рязана джуджанка прокопи-галков-скопено-нерезов и Джу какво мислят по въпроса?
Другарят БИВШ ПОСЛАНИК и иво минджев, проста 2-ма постни доносника, нямат ли мнение?!
А, коври платени?

18.02 2016 в 10:08

НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ. Днес е паметна дата. Парламента, политици гласуват ВСИЧКИ и В ЕДНО със ЗА, армията да спази Конституционните си правомощия и да бъде най накрая използвана за опазване на сигурността на държавата, а не в Ирак, Афганистан или на Луната. Това наистина е хубав ден за българската демокрация. Жалко че това е рядкост, даже ИЗКЛЮЧЕНИЕ. Но може би на голяма част от ,,елита ни" им запали под краката че може скоро да имат ОГРОМЕН проблем.