Депутатите обединени, искат армията да пази границата

ОFFNews Последна промяна на 12 февруари 2016 в 12:55 3300 4

Всички парламентарни групи са внесли промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, с които да се уреди участието на армията в охраната на държавната граница.

Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията по отбрана Валентин Радев.

„Законопроектът, който сме подготвили е по инициатива на Министерски съвет и лично на премиера”, посочи Радев. 

В момента може само да оказва съдействие на служителите на МВР за охраната на границата - например логистична подкрепа. Поправката има за цел да позволи на въоръжените сили и да охраняват.

„За да е по-ясно в закона, към двете съществуващи точки, които казват, че въоръжените сили могат да подпомагат МВР в дейностите му, ние добавяме трета точка. Тя предвижда участието им в охраната на държавната граница. Има и две други алинеи, където уточняваме как ще стане това”, коментира още Валентин Радев.

Депутатът подчерта, че поводът за предложението е усложнената геополитическа обстановка. Той коментира, че всички европейски държави, които са подложени на миграционен натиск, използват активно въоръжените си сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.02 2016 в 18:01

Що не запалиш за Русия и да си живееш щастливо?

12.02 2016 в 16:45

МИНИРАЙТЕ ШИБАНАТА ГРАНИЦА БЕ, ПЕДАЛИ!!! НЕ МОЖЕТЕ ДА ОПАЗИТЕ И НА БАБА СИ РИТАНКИТЕ...

12.02 2016 в 13:41

Какво ще каже барби брандирания ни президент, който не вика "мамо", но пък има вграден механизъм за до десет лозунга? Нали се води за главнокомандващ, ще повтори ли отново тезата, че ще разсърдим Турция, ако пратим армия по границата. Спасението на Европа и света можеше да започне от България и Гърция още миналото лято, ако Гърция не зависеше от международните траншове, което я караше да се съобразява с налаганата политика, и ако в България не управляваха посерковци.

12.02 2016 в 13:24

Той коментира, че всички европейски държави, които са подложени на миграционен натиск, използват активно въоръжените си сили.


Не го знам какво е казал Валентин Радев, но тук в последното изречение от дописката ви има въпиюща неточност.
Другите европейски държави, не само членките на ЕС, използват АКТИВНО ВЪОРЪЖЕНИ сили. Което ще рече че "силите" им патрулират по границите на съответните държави въоръжени. Не като нашите полицайчета с брадва за цепене на дърва и фенерчета, а с огнестрелни оръжия! И имат други канали за свръзка с оперативно командване.
В някои случаи на нашите полицайчета им се е налагало да изминават по 4км за да "попаднат" на покритие на български мобилен оператор и да се свържат с... телефон 112?!!
Това е пълен абсурд и толкова възмутително, че аз повече под тази тема няма коментирам.

Стига с тая блъсковщина бе. До гуша ми дойде от вас!