Моника Станишева: Опитът да бъда замесена с „Инерком“ е фалшива новина

OFFNews 08 март 2018 в 15:16 5676 2

Като човек с повече от 20-годишен опит в журналистиката и във връзките с обществеността, не съм и подозирала, че технологията на черния ПР ще достигне до такова дъно в стремежа на някои политически сили да се разтоварят от огромното гражданско напрежение.

Това се казва в изявление на Моника Станишева, съпруга на президента на ПЕС. По-рано днес депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски заяви в пленарна зала: Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС. Не друг, а Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде.

В текста на Станишева се казва още: 

Късно снощи уважаваният от мен вестник „Капитал“ публикува информация, в която замесва моето име и името на компанията, която управлявам – „Актив Груп“, с "Инерком България" и сделката с ЧЕЗ.

Длъжна съм категорично да заявя, че нито аз лично, нито „Актив Груп“ като агенция имаме нещо общо с ПР-обслужването на г-жа Върбакова или притежаваната от нея компания. А опитът да бъда замесена с фирма „Инерком“ категорично е фалшива новина.

Добре известно е, че всеки човек с по-висока компютърна грамотност може да промени мета данните на документите във всеки файл.

Учудващо е, че една политическа сила, която претендира да бъде сериозна, може да използва медийни спекулации, неосновани на факти, за своя политическа декларация.

Категорично заявявам, че няма да позволя името ми да бъде замесвано в подобни нелепи сценарии и че всеки, който разпространява неверни твърдения за мен, ще трябва да ги докаже в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови