ГЕРБ обвини БСП и ПЕС, че стоят зад Гинка Върбакова

ОFFNews 08 март 2018 в 11:39 5175 6

Управляващи и опозиция за пореден път си размениха обвинения за това кой стои зад купувача на ЧЕЗ Гинка Върбакова.

"Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС. Не друг, а Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви  издаде“, заяви Гърневски", заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. 

ГЕРБ обвиниха социалистите, че вече втора седмица нагнетяват напрежение в обществото с "истеричните си лъжи, че правителството и лично премиерът Бойко Борисов стоят зад сделката между ЧЕЗ и Гинка Върбакова". Гърневски обяви, че вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад "Инерком" и това БСП и ПЕС през Моника Йосифова. 

"Сега стана ли ви ясно, уважаеми колеги, кои са гадовете? Вчера Корнелия и шайката ѝ ги търсиха на площад "Независимост", а те се оказаха отново на "Позитано". По-цинични и по-нагли от всякога", каза още депутатът от ГЕРБ.

Отговорът на БСП не закъсня. От парламентарната трибуна социалистът Драгомир Стойнев обяви, че думите на Спас
Гърневски са били фалшиви новини и добави, че "всеки депутат трябва да се срамува от изявления като това", а не да аплодира подобни изказвания. Той каза още, че в БСП няма политик, който да си позволи в името на личния си интерес да руши този на държавата.

"Вие наистина превръщате тази свещена трибуна в селска седянка. Силно вярвам, че сме избрани да изпълним една цел, а тя е просперитета на българската държава и подобряване на благополучието на българските граждани", обърна се Стойнев към ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

08.03 2018 в 15:33

Според Гърневски Гинка е човек на Мартин Шулц?!

11719

5

Краси

08.03 2018 в 14:56

Абе Тупанбаши, ти за колко прости ни мислиш? Не стига, че нямате акъл да си изберете някой по-правдоподобен сламен човек от Гинка, за да си перете крадените от нас, данъкоплатците на целия ЕС, пари, ами сега и друг ви бил срал в гащите.
Ей, следващите избори положително ще са скоро и тогава всичките дружно ще дишате прахта на някой друг популист, например дългия шоумен. Я се обърнете и вижте какво стана в Италия.

29216

4

Лопе де Вега

08.03 2018 в 13:51

Я, това ли било? Да не са ваште, а да са наште? Това много опростява картинката. Гинка просто не играе от правилния отбор и ето - държавен рекет, какъвто не бяхме виждали.

Срам ме е, но ще питам. Имаше ли поне едно (1) нарушение на някакъв закон от страна на гинките, което да налага такъв натиск върху страна на договор с цел този договор да бъде изменен? Договорът беше (и е!) между две юридически лица, като нито едно от тях не е българската държава.
Защо тази война започва първо в медиите? Цацаров влезе в боя практически последен. Не трябваше ли да е между първите? Забележете - аз не съм от страната на гинките и не взимам страна. Само питам.

Поздрав!

15414

2

Hihi1981

08.03 2018 в 13:23

И едните и другите да свият в миша дупка и никога да не се видят!А дано,ама нада ли!!!