Михаил Константинов: Ще имаме правителство до 10 ноември

ОFFNews 23 октомври 2014 в 18:18 6119 2

Михаил Константинов.
Михаил Константинов.

"Най-късно към 10-и ноември ще имаме гласувано правителство, може и малко по-рано. Това означава малко повече от месец след изборите. Това е един съвършено нормален срок", заяви проф. Михаил Константинов пред БНР.

Политологът обрисува художествено действията на родните политици, които според него са открехнали вратата към ада, видели са какво ги очаква там и са побързали да я затворят и да се отдръпнат назад.

"Хубавото на тази коалиция е, че тя е изчистена в тематично отношение, най-малко компромиси ще трябва да направят участниците, защото като изключим някои спорове за това как да се проведе съдебната реформа между ГЕРБ и Реформаторския блок, различия няма. Опасността е, че когато другите политически сили не са пряко ангажирани в коалицията, тяхната подкрепа няма да е толкова решителна в някои моменти. При едни сериозни трудности и по-масови народни недоволства много от политическите сили може да откажат да подкрепят, което би било опасно. Мисля, че поне до лятото на другата година не трябва изобщо да се клати властта", беше коментара му за възможността за коалиция на малцинството.

Според проф. Константинов Народното събрание трябва да излезе с подробна декларация с предстоящите задачи пред него, като основен приоритет на всички партии в парламента без "Атака" трябва да бъде решаването на проблема с КТБ, защото той е ужасяващ и застрашава да остави без работа десетки хиляди квалифицирани лица, които може да напуснат страната или да изпаднат в много тежко положение.

Той предупреди, че България е изправена не само пред вътрешни, но и пред външни проблеми, визирайки войната в Украйна и срещу "Ислямска държава". 

Михаил Константинов каза, че ДПС не се интересува от това кой ще влезе във властта в момента и дали ПФ ще получи министерски постове, ами се тревожи някой да не започне да закача кадрите й на по-ниските етажи на властта и "да не бъдат атакувани икономическите интереси, които има Движението за права и свободи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!