Методи Андреев: Доган е "руската мина", на която стъпи Местан

OFFNews 07 януари 2016 в 18:56 7085 10

Методи Андреев.

„Това, което казва Местан, е много интересно. Той казва: „Ние настъпихме руска мина”. Аз ще допълня – ако Лютви Местан е бил агент за влияние, кой е руската мина? Отговорът е ясен – Доган. Защото всъщност проблемът, който възникна след речта на Доган, породи всички тези процеси, които коментираме”.

Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Методи Андреев, като допълни, че ДПС е корпоративна политическа формация, против която обществото ни не е намерило противоотрова или противодействие.

Той се зачуди и защо след като Доган толкова се е ядосал на колегата си за изразената позиция относно руския самолет в Сирия, реакцията е дошла месец след това, а не веднага.

"Моето мнение е много ясно и то се различава коренно от това, на което се нагледахме и наслушахме през тези дни от различни медии. Аз смятам, че това е било необходимото технологично време, за да се организира цялата тази говорилня, за да се подготви логистично атаката, която казва, че България е сгрешила и е крайно време да реализира своя геостратегически избор. За мен речта на Доган е един сериозен опит за преврат в нашето разбиране за геостратегическа позиция, която ние сме заели", смята Андреев.

Политикът също така смята, че анализаторите са пренебрегнали и частите от речта на Доган, в която той "буквално повтори тезите на Путин, който каза ден преди речта на Доган едно към едно, че ЕС има инвестиционни проблеми, че той вече има сериозни лидерски проблеми, че НАТО не е най-сигурната ни опора и защитник, че Русия неизменно, ако трябва и със сила, ще налага своята воля, че тя се превръща нов полюс".

Според него Доган е "най-мразеният български политик", защото е създал отвратителния модел да държи електората си като политически заложник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews