ВМРО прогнозира „протурско“ и „проосманско“ бъдеще за Местан

OFFNews 07 януари 2016 в 16:52 3948 6

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

"Местан очевидно ще продължава да брани Турция. Същата Турция, която арестува светски настроени лица и се ислямизира ден след ден. Явно това ще е и идеологията на новата партия на Местан. Затова и неговите определения „либерално“ и „евроатлантическо“ май трябва да се заменят с „протурско“ и „проосманско“.

Това се посочва в позиция на ВМРО по повод днешната пресконференция на Лютви Местан.

Според ВМРО от изказването на Местан е станало ясно, че доскорошният председател на ДПС ще търси ново политическо бъдеще.

В изявлението си Местан каза, че е настъпил руска мина, но според ВМРО той всъщност е настъпил турска мина, защото именно "протурска декларация стана повод за отстраняването му".

"Когато Местан четеше тази декларация, БСП пък адвокатстваше на Русия. И само ВМРО попита кой всъщност ще брани интересите на България", смятат от партията на Красимир Каракачанов.

От ВМРО заявяват, че още от 90-та година са обявили, че създаването на етническата партия ДПС е в интерес на БСП, но не и на България, както и че е в нарушение на Конституцията.

"ВМРО е твърдо против това ДПС да си присвоява вота на цели етнически и религиозни групи в обществото ни. Патриотичната формация е против и да се появяват и нови протурски партии, като тази на бившия председател на ДПС. Това е противоконституционно и сега е моментът българската държава да си върне контрола над събитията", казват още от ВМРО.

Оттам призовават ДАНС и прокуратурата да правят проверки срещу всеки, който работи срещу интересите на България - независимо дали е политик, мюфтия, дипломат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови