Местан приветства ветото на Изборния кодекс

ОFFNews 07 май 2016 в 17:14 3171 5

Партията на Лютви Местан приветства решението на президента да наложи вето върху текстове от Изборния кодекс, които ограничават правото за участие в избори на български граждани, живеещи в чужбина.

"Президентското вето е една възможност да бъде възстановен конституционния принцип за равните права на българските граждани, независимо къде живеят. Това е и шанс 43- то Народно събрание и сегашното управление на страната да скъсат със зависимостите си от крайно националистически и популистки формации, каквито са НФСБ и ВМРО от Патриотичния фронт", се казва в прессъобщение на ДОСТ.

Според партията на Местан в България няма никакво място за противопоставяне на българските граждани по верски, етнически и езиков признак, а напротив силата на "съвременното ни демократично общество е в гражданската национална консолидация на всички наши сънародници и заедно с техните различия".

От ДОСТ заявиха, че се надяват депутатите да намерят в себе си "достатъчно политическа зрялост, мъдрост и демократизъм, за да бъде изработен наистина един модерен и гарантиращ равни права на всички български граждани Изборен кодекс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12077

4

bobi121

07.05 2016 в 20:15

Благодари на "сънародниците" ни извън граница. Нали мислят за България? Празни приказки както си и знаех.

8359

2

ОФчар

07.05 2016 в 19:12

Понякога/рядко/ целите на "екзактният" съвпадат с целите на хората гласуващи ПРОТИВ комунделите.

77927

1

El Commandante

07.05 2016 в 17:39

По-сигурен признак че това е антибългарско решение-здраве му кажи.

Каквото Местан одобри, то е антибългарско и протурско!

Mark my words!