Симеонов: Ветото е предателство, сатанинско дело на псевдобългарския президент

OFFNews 07 май 2016 в 13:23 12058 23

Валери Симеонов

Решението на президента да наложи вето върху Изборния кодекс е национално предателство в името на собствени политически амбиции. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред "Фокус" по повод решението на президента Росен Плевнелиев да наложи вето на изборните промени, засягащи гласуването в чужбина. 

„Честно казано очаквах точно такова негово решение. Цялата тази акция на вдигане на шум ужким от нашите сънародници в чужбина, а всъщност организирана от 5-6 човека, беше за да се „подготви почвата” за едно „обяснимо” на пръв поглед решение на българския президент под претекст: „Ето на, българите в чужбина негодуват, аз няма как да не се погрижа за техните интереси”, категоричен е Симеонов.

„Поведението му беше очаквано, но ако ме питате как бих го характеризирал – по-никакъв начин, освен като национално предателство в името на собствени политически амбиции. За мен няма никакво съмнение, че Плевнелиев подготвя кандидатурата си за втори президентски мандат”, смята Симеонов.

„Повече от ясно е, че той търси подкрепа от всякакви политически „отпадъци”, които да събере около себе си, но няма как това да му стигне и затова му е необходима и подкрепата на ДПС. Ето как с това вето той си осигурява подкрепата им”, допълни той.

Симеонов е категоричен, че ако се приеме ветото, това ще върне правото на живеещите изселници от България в Турция да гласуват, с което ще се върне възможността българската държава да бъде манипулирана отвън – от Турция, чрез вкарваните между 6 до 10 депутати в Народното събрание с гласове от Турция.

Връщането на старите текстове от Изборния кодекс в комбинация със задаващата се неоосманистка политика на Ердоган може да докара 200-300 хиляди гласа от Турция. Тогава ще стане ясно сатанинското дело, което е извършил псевдобългарският президент Плевнелиев. Тогава ще имаме група от 30-40 избрани от Турция депутати на ДПС и на ДОСТ, а отделно ще бъдат и тези, които са в България, така че горко ѝ на майка България”, заяви Симеонов, като изрази увереност в това, че ветото ще бъде отхвърлено от парламента.

По-рано в становище за наложеното от президента вето от ВМРО обявиха, че то застрашава националната сигурност и от Патриотичния фронт са готови да напуснат властта, ако ветото бъде прието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

25

Blagodatka Dushanova

08.05 2016 в 19:21

№ 24- Ти ли играеш и роличката на другаря професор балкански?

77927

24

El Commandante

08.05 2016 в 00:00

"Винаги си на страната на лошите..."

Само ако четеш буквално...

13340

22

Blagodatka Dushanova

07.05 2016 в 23:31

№ 21-"професоре",чета ,чета писанията ти...и се чудя от къде ги събра тези 3525 точки?Винаги си на страната на лошите...

12077

20

bobi121

07.05 2016 в 20:19

Когато бяха в България емигрантите си бяха затулили плювалника, а сега когато изоставиха България вият като псета и заради тях ДПС остана незастрашена. Благодаря ви "скъпи сънародници". За пореден път показахте колко "милна" ви е България...

13340

19

Blagodatka Dushanova

07.05 2016 в 20:09

Ами ченге!Още един агент на ДС!Какво друго очаквате да направи.Всъщност,за тях турците не са проблем,те са само претекст.Страх ги е от гласовете на българите по света...И гербарите ги е страх!Затова толкова бързо приеха простотиите на "патрЕотите"...Ветото е факт,и сега трябва да оправят Изборния кодекс...ами вместо да се напрягат толкова ,просто да върнат кодекса на Ма Ма!...Все пак в него нямаше чак такива простотии!

11719

18

Краси

07.05 2016 в 19:44

Ако ще говорим за политически отпадъци, то след почистването на Волен Сидеров, най-големият отпадък в момента се явява именно Валери Симеонов.
Това комунистическо изчадие наистина ли си въобразява, че може да отнеме гражданските права на българите в чужбина, както правеха вождовете преди 1989 г.? Ами дай пак да ги направим "невъзвращенци" и да ги лишим от гражданство. Живея в България (въпреки че бих могъл да живея навсякъде) и не съм фен нито на Доган, нито на Местан, но държа дебело да подчертая, че изселниците в Турция са БЪЛГАРСКИ граждани и по силата на това имат правото да гласуват на избори, както всички останали във и извън България. И това няма да го променят банда тъпи демагози и популисти, добрали се случайно до властта.
Ако и Плевнелиев да е мухльо, все пак браво за ветото! Сега да му мисли Борисов, как да излезе от ситуацията с възможно най-малко щети.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков