ВМРО: Ако скандалното протурско вето се приеме, напускаме властта

OFFNews 07 май 2016 в 12:33 17587 14

Заявеното намерение на президента да наложи вето на промените в Изборния кодекс е безотговорно, неприемливо и застрашава българската национална сигурност. Това обяви ВМРО в коментар за наложеното по-рано днес от президента Росен Плевнелиев вето на изборните промени, засягащи гласуването в чужбина.

"Предложените от Патриотичния фронт промени в ИК целят прекратяване на дългогодишната скандална намеса на властта в Турция във вътрешните работи на суверенната Република България, държава-член на Европейския съюз. Няма никакво съмнение, че турските власти организират незаконно предизборната кампания в Турция в полза на своите политически проекти – ДПС, ДОСТ, НПСД. Лидерите на тези противоконституционни турски политически формации се надпреварват да се снимат с диктатора Ердоган под турското знаме или в угодно приведени пози", обявиха от ВМРО в становище по повод наложеното вето.

"Броят на гласовете от Турция за български избори зависи само и единствено от моментното решение на президента Ердоган. Разкриването на стотици предизборни секции в Турция, извън контрола на българската държава, представлява огромна изборна фалшификация, която има пряко отражение в Народното събрание на Република България и има ключова роля при създаването на правителство и мнозинство. Конкретен пример – формирането на кабинета „Орешарски“, посочиха от партията.

По думите им решението на президента Плевнелиев да наложи вето е безотговорно, неприемливо и е единствено в услуга на целите на президента Ердоган и турските политически интереси и амбиции в България - "същият Ердоган, който вчера недвусмислено и ясно показа отношението си към изповядваните от президента Плевнелиев т.нар „европейски ценности“, като ясно, гласно и арогантно заяви на представителите на ЕС да вървят по своя път".

"Т.нар. аргументи на президента са общи приказки, които невярно твърдят, че българите в чужбина били лишени от право на глас. От своя страна президентът и върховен главнокомандващ на Българската армия не казва и дума как ще гарантира, че Турция няма да продължи със скандалната си и незаконна намеса във нашите вътрешни работи", допълват от ВМРО.

От партията подчертават, че ще съгласуват единна позиция на Патриотичния фронт, като основното послание ще е, че ако "това скандално протурско вето не бъде отхвърлено, за нас няма никакъв смисъл и никаква ценност да продължим да бъдем част от това мнозинство, което подкрепя сегашното правителство и час повече".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13011

14

Georgi Ganchev

09.05 2016 в 15:37

Като 1 наскачиха да защитават интереса на Турция.....
Това което Турция прави на юг в Сирия и Ирак , някой ден ще го върши в България. Неизбежно е.

12450

13

Alicante

09.05 2016 в 01:01

Тоя Льольо Красо Каракачанов,...ДС-агент,... коалиционен партньор на Бареков,...загуби на ВМРО около 20 години.

А още по-тъпото е, че си го преизбраха с пълно единодушие на конгреса за нов лидер.

Тая организация е станала от години за посмешище. Ако можеше да стане от гроба Дрангов или Александров, или прадядо ми - щеше да ги изтепа с пушката до един. Мискини!

12029

12

Димитър Хаджиев

07.05 2016 в 23:08

Егати тъпите опорни точки. от 2-та милиона на 50 000 им пука да гласуват. Най-големият инвеститор в България е българския данъкоплатец. Инвеститор е впрочем, е някой който създава добавена стойност, а не да пазарува на дребно сирене. На бас, че не им пука за коалицията, за разлика от Бателия Боче!

P.S. Цъкайте минусите, не се пестете!

11719

11

Краси

07.05 2016 в 19:57

Много жалко, че поне този го смятах за сравнително нормален-оказа се толкова малоумен, колкото и оня боклук Валери Симеонов.
Изселниците в Турция имат конституционно право да гласуват на избори и то не може да им се отнема с разни конюунктурни законодателни инициативи на фашизоидни демагози.
А заради 200 хиляди българи в Турция, които така и така ще гласуват, защото ще бъдат извозени с автобуси до там, където трябва, лишавате от право на глас 2 милиона други българи по света. Тези хора впрочем са най-големият инвеститор в България след като с корупцията и простотията си изгонихте истинските инвеститори.
Чудя се защо ли се трепя и плащам данъци, та да хрантутя такива като Симеонов, вместо да си вдигна чуковете и да ходя при по-добрата част от българите, та да не ми се мотаят в краката разни комунистически и фашизоидни изчадия.
Хайде развалете коалицията, да ви видя после как ще гледате парламента през крив макарон.
На бас, че не ви стиска!

29585

10

Izalina

07.05 2016 в 19:10

със същия успех можеше ясно да декларира: "Сърдя ви се"

12603

9

r00t

07.05 2016 в 17:16

Никак няма да ми липсвате...
И без вас остават предостатъчно темерути...

17439

8

мнение от IP

07.05 2016 в 17:11

Това е чудесно, че ще напуснат властта, ама надали...

8359

7

ОФчар

07.05 2016 в 16:27

Ще напуснете ама друг път. Смешен опит да си вдигнете цената.

9918

6

Пешо

07.05 2016 в 15:32

Аз пък заявявам, че тоя каун не заслужава да е лидер на никоя демократична партия.
И че повече никога няма да се замисля дали да гласувам за тях!
 
X

Да помогнем на украинските деца!