Мартин Димитров: Таван на заплатите във всички регулатори

OFFNews Последна промяна на 05 ноември 2015 в 08:48 2473 3

Трябва да има горна граница на заплатите в КЗК, един регулатор е независим, но независимостта не означава, че сам си определяш заплатите, както искаш.

Това заяви Мартин Димитров, депутат от Реформаторския блок по Нова тв. 

„Ние предлагаме горната граница на възнагражденията в регулаторите да се определя като процент от заплатата на председателя на Народното събрание”, поясни той. По думите му в регулатора раздавали бонуси, които Комисията не желае да оповести.

„Бонусите за БНБ преди фалита на КТБ ги знаем, а за Комисията за защита от конкуренцията не знаем какви бонуси получават. В момента в БНБ няма таван на заплатите”, възмути се той и добави: „Затова и водим дело пред Върховния административен съд”. Причината за делото е, че не им дават отговор на въпроса какви са допълнителните възнаграждения, които служителите на БНБ получавали 6 месеца преди фалита на КТБ.

„Заплатата на финансовия министър със сигурност е по-ниска от тази на шефа на БНБ, която по спомен е около 16 000 лева”, добави Мартин Димитров и запита: „Чия работа е по-отговорна?”

„За да имаме ред в държавата, трябава да има таван на възможното възнаграждение в регулатора. Има записан минимум, но не и максимум. Иска ми се за всички регулатори да има ясен таван на заплатите”, поясни депутатът от Реформаторския блок. 

По думите му съдът е дал 14-дневен срок на КЗК да отговори на искането им за обществена информация. „Да запазят част от достойнството си и да отговорят на нашето искане”, призова Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2015 в 10:38

Оставка на Горанов, Борисов и цялото марионетно правителство

05.11 2015 в 09:36

Реформаторите съвсем откачиха.Как може подобни изклесяци да бъдат избирани.Уникално.

05.11 2015 в 09:36

Не само в регулаторите. Таван и в НС, МС и т.н...