Лукарски: Не виждам защо да се оттегляме от властта

OFFNews 11 декември 2015 в 16:34 6711 32

"Управляващата коалиция в момента е стабилна. СДС няма да предложи министър на правосъдието. Не сме коментирали оттегляне от постовете на които и да е министри".

Това каза министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски по повод оставката на правосъдния министър Христо Иванов и решението на Радан Кънев и Гроздан Караджов да оттеглят подкрепата си към правителството и да минат в опозиция заради промяната в разпределението на квотите във ВСС. На третия ден след случилото се обаче все още няма официална позиция на РБ по темата.

"На този етап не мисля, че има аргументи за оттеглянето ни от властта", каза Лукарски.

Попитан дали СДС остава част от Реформаторския блок, той отговори: "Какво ви кара да мислите, че някой напуска Реформаторския блок".

"Към момента ДСБ не са заявили оттегляне като политическа партия. Нека изчакаме и да видим как ще мине техният форум утре, за да реши партията дали остава в управлението, или излиза в опозиция. Към момента имаме само две оставки в лично качество - на Радан Кънев и на Гроздан Караджов", заяви Лукарски, цитиран от "Фокус".

"Дали си гласувал "въздържал се", или не си гласувал, не смятате ли, че е едно и също?", каза министърът на въпрос за начина, по който са гласували РБ при приемането на предложението на АБВ за квотите във ВСС - 10 депутати "против", 10 "въздържал се" и трима, сред които и Радан Кънев, не са гласували.

Лукарски каза още, че не вижда бламиране в това, че ГЕРБ гласуваха за идея, различна от тази, под която си бяха сложили подписите.

За протеста в подкрепа на правосъдния министър Христо Иванов Лукарски коментира, че хората имат право да протестират.

"След като не са доволни от това, че текстът не е приет, имат това право", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!