Quantcast

Местан: Предсрочни избори може и да се случат

ОFFNews Последна промяна на 11 декември 2015 в 14:55 7789 30

"Реформаторският блок да излезе от състоянието си на двойнственост. Не може лидер в опозиция, партия в управление и един бюлюк министри".

Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в Народното събрание.

На въпрос дали е възможно да се стигне до предсрочни избори, той отговори: "Не им го пожелавам, но може и да се случи".

Лидерът на ДПС отрече партията му да е част от управляващата коалиция или да има такива амбиции в рамките на това Народно събрание. Той обаче подчерта, че е естествено да иска да е в управлението при следващия парламент.

По адрес на РБ Местан каза още, че "болшевизмът не е само ляв феномен, той е присъщ и на десните - това е не е диктат на мнозинството, а на малцинството".

"Когато една малка част от обществото, когато една малка политическа сила, била тя и в широка коалиция, но малка с 20 души, се опитва радикални и рекетьорски да наложи собствените си виждания, сме изправени пред един безпрецедентен за българската политика десен болшевизъм, който не решава проблемите, а поражда конфликтите. Не му завиждам на г-н Борисов", каза той.

Местан добави, че приема като национален нихилизъм отричането на постигнатото при промените в Конституцията. Той нарече промяната "огромна крачка". След това по адрес на РБ каза, че "изолаторите се оказаха изолация".

Лидерът на ДПС заяви, че на Радан Кънев, както и на РБ като цяло им е необходим враг. "Те не могат да живеят без врагове, защото политиката им е политика на противостоенето на самоцелна деструкция", категоричен беше той. Според него реформаторите трябва да имат пред себе си зло, с което да се борят, защото битката със злото осмисля съществуването им в политиката.

По думите му към края на 2015 г. тежко е нарушен общественият договор, сключен между управляващите и българските граждани. "Останала е само мантрата "стабилност", каза той.

"Реакцията на правосъдния министър Христо Иванов, който подаде оставка веднага след гласуване на текст, а не след цялостното гласуване на промените и поведението на Радан Кънев, който веднага обяви, че излиза в опозиция, са срещу премиера Бойко Борисов. Тази тяхна реакция предизвикала протести, които пък се обърнали срещу кабинета. Това доказало тезата, че цел на подобни атаки е точно фигурата на премиера", категоричен беше лидерът на движението.

По думите му целта на министъра в оставка и на стоящите зад него е била не съдебната реформа, а персонална саморазправа "с цел последващо персонално овладяване на съдебната власт".

На въпрос, кой ще бъде най-подходящ да замести Христо Иванов и да стане новият министър на правосъдието, той отговори кратко и шеговито "Монтескьо".

Лютви Местан още заяви, че от партията не са пренебрегнали подписите, които са сложили под "историческия компромис" за промени в Конституцията. Местан обясни, че споразумението между партиите е имало условие да се чуе тълкователно решение на КС по отношение на квотите във ВСС. Такова обаче не е било направено, затова и не може да става дума за неспазено обещание. Лидерът на ДПС добави, че още преди постигането на споразумението по-голямата част от партиите са били против искането на РБ и са подкрепяли приетото в сряда разпределение на квотите. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2015 в 23:55

Ааа, Рамаданчу са ми го разсърдили. Ама хайде, да си взема и министърчетата и дим да ги няма.

11.12 2015 в 21:46

Щом един от наместниците на КГБ го казват, това означава, че Москва се е притеснила и това иска.

11.12 2015 в 19:46

Боклуците бързат да злорадстват, но не знаят какво им се пише.

11.12 2015 в 19:25

За съжаление се оказа, че Борисов е същия ибрикчия, като Орешарски. И за още по-голямо съжаление от всичките реформатори само Радан Кънев има топки, за да му го каже право в очите.
А трябваше реформаторският блок веднага да се оттегли от правителството и така да принуди Борисов да влезе в явна коалиция с фесовете, да да го види целият български народ колко пари струва и на следващите избори да си прави сметка за кого гласува. Но Кунева и останалите мухльовци предпочитат министерските си кресла сега пред нарастване на влиянието си в бъдеще. А може и някой (КОЙ ли?) да им плаща за това.

11.12 2015 в 18:51

ЕПИЛОГ

Участниците в събитието се натовариха в Чавдарчето и отпътуваха към Драгалевци, да се жалват на арменския поп.

11.12 2015 в 18:45

.

Вече и аз си гласувам с минус, белким станат поне 20, колкото участниците в митинга на Костов Югенд

11.12 2015 в 18:43

18:45

В Дневник излязоха резултатите от първото преброяване: 6000
В OFFNEWS са по-скромни 5500 участници.
Сигурно в Дневник броят Йоло Денев 500 пъти.

11.12 2015 в 18:30

18.30

Костококите са вече 10.

как' Цонка повдига революционния им плам с зелени гущери.

От Съдебната палата се задава втория лъч на митинга.
Води го Ченалова със знамето на ДСБ, а Тодорова и Куцкова пеят революционно:

Седнала Радка
на мойта патка,
Да си подруса
РЕФОРМАТА руса.

Оп-Са, Оп-Сa...

11.12 2015 в 18:20

.

http://kamerite.novatv.bg/camera/view/4/

18:15 пред НС са как' Цонка, Асен лилавата и още трима Манолглишевци.

Гражданите ги подминават с презрение.

Един човек се спря, за да им обясни, че за разлика от тях, той си изкарва прехраната с труд.

Ще се съберат ли повече от 50 костокока ?

Това е въпроса, на който ще отговорим при следващото включване.