Реформаторите решават във вторник дали остават във властта

Ивайло Анев 11 декември 2015 в 13:22 4782 12

Снимка БГНЕС

Лидерите на Реформаторския блок.

Реформаторския блок ще реши във вторник дали ще остане в управляващото мнозинство.

Това стана ясно от думите на съпредседателят на парламентарната група на Блока Найден Зеленогорски (ДБГ).

Припомняме, че правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка минути, след като във вторник реформата в сектора беше бламирана от ГЕРБ. Съпредседателят на блока Радан Кънев от своя страна свали доверието си от правителството и мина в опозиция. От тогава липсва официална позиция на целия Реформаторски блок, като членовете му отбягват медийните изяви.

Днес в парламента Зеленгорски обяви, че до вторник всички партии във формацията ще са взели решение и тогава ще се проведе общ изпълнителен съвет на РБ. "На този съвет ще обсъдим решенията на колегите от всички партии и ще вземем единно решение по създадената ситуация", обясни още той, като добави, че за него целостта на Блока е на първо място.

"Аз съм за това всички заедно да бъдем в мнозинството или да бъдем в опозиция", обяви Зеленогорски, като добави, че доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено. Без гаранции, че ще се проведе съдебна реформа, аз лично ще обмисля дали да участвам в мнозинството.

Според него проекта за съдебна реформа, под който управляващите са се подписали в началото на мандата, очевидно е денонсиран.

Зеленогорски напомни още, че за да посочат следваща кандидатура за правосъден министър от РБ, преди това трябва да се реши въпроса чия е тази квота, защото имало две тълкования - че е на РБ или на ГЕРБ.

Депутатът нарече твърденията, че в РБ има хибридна война "интриги". Колкото до името на човека, който причини вчерашната хакерска атака срещу имейла на ДБГ, Зеленогорски заяви, че вече се изясняват обстоятелствата около извършителя и скоро името му ще бъде официално обявено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!