Костадин Палазов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив

OFFNews 02 септември 2023 в 14:56 2486 1

Градската конференция на БСП

Снимка Пресцентър на БСП

Градската конференция на БСП

Архитект Костадин Палазов е кандидатът на БСП за кмет на Пловдив. Това са решили със 119 гласа "за" и един “въздържал се” делегатите на градска конференция на партията, съобщи БТА. Другата номинирана Пенка Башлийска си направи отвод.

Утвърдени са и всички кандидати за кметове за райони в община Пловдив. За район “Тракия” Анелия Кирова - дългодишен директор на училище в града, младият юрист Мартин Стойчев ще бъде кандидат за “Северен”, за “Южен” ще е бившият земеделски министър и професор Христо Бозуков, за “Централен” - бившата общинска съветничка и главен секретар на Областна управа Минка Сърнешка. Адвокатът Наум Китанов ще се бори за кметското място в “Западен”, а за район “Източен” кандидат ще бъде Димитър Джевизов.

На конференцията единодушно е решено начело на листата за общински съветници да застане бившият народен представител и в момента организационен секретар на социалистите в Пловдив Калин Милчев. Втори е кандидатът за кмет Костадин Палазов, а след него делегатите на конференцията са подредили Минка Сърнешка, Илия Гатев, Диана Димитрова, Красимир Карамфилов, Панчо Панчев, Наум Китанов, Илия Биволарски, Александър Константинов, проф. Христо Бозуков и др. Определените места за граждански квоти и коалиционни партньори са шесто, петнадесето, двадесет и пето, тридесет и пето и четиридесет и пето.

По приетите правила на партията всички структури по области трябва да приключат своите номинации до 3 септември - неделя, след което ще бъдат утвърдени на Национален съвет, както е по Устав на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки