Коронавирус: ДБ предлага щаб да доставя пенсиите и лекарствата на възрастните хора

OFFNews 12 март 2020 в 10:24 7199 2

Демократична България излезе с предложение по повод разпространението на коронавируса.

Предложението е Столичната община да обедини сили с големите вериги хранителни магазини, с куриерските фирми, с български пощи и със социалните служби (включително тези за социален патронаж).

Един обединен щаб ще може да организира система за доставка до дома, така че хората над 65 да получават без да излизат пенсиите и лекарствата си и да поръчват по телефона хранителни продукти от първа необходимост.

Практика, която вече се прилага в много области на Италия. С такава комплексна мярка не само ще дадем допълнителна защита на възрастните ни съграждани, но и ще спомогнем да се ограничи и забави разпространението на вируса и да намалее притокът на заразени към болниците, се казва в предложението на ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

2

Billy111

13.03 2020 в 14:36

Ами защо те не го организират този щаб и да доставят пенсиите и лекарствата, има нужда от доброволци, може би "Демократична България" поне с това ще успеят да се справят.

4015

1

No matter what

13.03 2020 в 12:12

Ама само предлагат или ще направят нещо, за да дават?? Има огромна разлика. Засега от ДБ сме свикнали само с предложенията, а за действия търсят отговорността на друг.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл