Константинов предлага избори за Велико народно събрание през 2016 г.

OFFNews Последна промяна на 23 септември 2014 в 13:31 4230 5

Проф. Михаил Константинов

Възможно е президентските избори през 2016 година да се проведат заедно със следващите парламентарни избори, които да бъдат за Велико народно събрание, за да се промени Конституцията в частта й за съдебната система.

Това обяви проф. Михаил Константинов, бивш зам.-председател на ЦИК, цитиран от "Фокус".

„Начинът, по който се избират магистратите е порочен, той е заложен такъв в Конституцията, може би с добри намерения, може би не, но е доказано порочен. Докато не променим този начин, ние няма да си оправим съдебната система.

Тази промяна може да дойде само по линия на Велико народно събрание. Аз мисля, че ако от сега започнем да агитираме българското общество, че след две години ще направим избори и за президент, и за ВНС, за да променим съдебната система, това ще бъде разбрано. Така може да се изкара едно стабилно двугодишно управление", обясни Константинов.

По думите му в момента почти всички са съгласни, че Конституцията в частта й за съдебната система не работи.

"Като сме съгласни да го променим. Освен това една временна стабилност е много необходима. Чака ни сурова зима, чакат ни проблеми с доставките на газ“, коментира още Константинов.

Той предупреди още, че очакването за сигурна победа на ГЕРБ на предстоящите изборите може да доведе до демобилизация на електората.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.09 2014 в 17:18

Pronto per cosa? Per dire parolaccie? Stavo scherzando...Хубаво, че най-тъпите от форума сте преди мен, та да ви предложа и списък на тия за бесене на жълтите павета. Обаче ще кажат, че не е хуманно? o_sando е притичал от Фактор, за да се изака и тук. Вече няма никаква разлика между червените и барековите малоумници. Правени сте в час по трудово. Като едно време - ширпотреба!!!!

23.09 2014 в 16:23

Най-после едно разумно предложение от г-н Константинов.

23.09 2014 в 16:12

Стига с тези призиви за нов ВНС - то е нужно, за да станем президенстка република или монрхия с начело Буда или Гоце. Съдебната система може да се промени с "промени" в Конституцията - примерно главният прокурор и районните да се избират/ и отзоват/ от народа или по райони и т.н.....

23.09 2014 в 14:24

https://www.youtube.com/watch?v=4__Gs0-HcZ4

23.09 2014 в 14:01

Абе Герберастки професоре, кой ще чака до 2016?! На всички ни е писнало от тея мошеници, усещам, че следващите избори ще са с камъни, дръвье и бесилки на жълтите павета.