"България е един умиращ организъм"

OFFNews 06 септември 2014 в 15:23 19631 27

Проф. Михаил Константинов

Връзката между изсичането на горите и наводненията е очевидна, обяви математикът и експерт по изборите проф. Михаил Константинов, цитиран от "Фокус".

„Дъждове винаги е имало, но вече няма гори. Кореновата система на дърветата, особено на буковете, играе ролята на нещо като гъба, като сюнгер, където водата попива и после дълго време почвата е влажна. Когато няма дървета, няма коренова система и няма къде да попие водата. Водата веднага се оттича в реки и поточета и залива всичко”, обясни проф. Константинов.

Той напомни, че подобни дъждове се срещат доста често: „И преди това ги е имало, даже много по-силни, но тогава имаше дървета, а сега дървета няма. Дъждовете са си дъждове, винаги ги е имало, но за първи път няма гори”=

„Секат безобразно в Стара планина, в Странджа, в Родопите, в Рила, в Лудогорието. В момента секат в Пирин, за да направят нови писти. В момента ликвидират България.

Все по-лошо ще става. В България скоро няма да има вода за пиене. Както ни заливат порои, така няма да има какво да пием – ще пием кал”, коментира още проф. Константинов.

Според него причината за тази безотговорна масова сеч е, че българското население е изпаднало „в крайна степен на малоумие”.

„Щом допуска една банда, една дървена мафия, едни изроди да му унищожават природата, значи това население е обезумяло. Ако беше нормално население, нямаше да чака на държавата, а то самото щеше да ги спре. България си отива, тя няма съпротивителни сили. Това е един умиращ организъм, за съжаление”, смята математикът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!