Quantcast

Константинов: ДПС имат шанс да вземат рекорден брой депутати

"Ако БСП влезе във властта, ще се надигне протестна вълна"

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 10:26 9043 12

проф. Михаил Константинов

Възможно е ДПС да вземат над 40 мандата на предсрочните парламентарни избори, което ще бъде рекорд за партията.

Това заяви математикът и изборен експерт проф. Михаил Константинов пред агенция "Фокус".

"40-42 депутати на ДПС няма да ме изненадат. Ако под 4 милиона от българите гласуват, което доскоро се очакваше, при този твърд електорат на ДПС, при въпросния Рамадан и тези секции, които са разкрити в Турция, има всички шансове ДПС да има, да кажем, едни 550 000 гласа, което да даде 40-40 и няколко мандата”, обясни Константинов.

Математикът е на мнение, че ДПС имат стабилен и мобилизиран апарат за организиране на изборите, на който "ние само можем да им завиждаме".

"За съжаление, ние не можахме да се организираме, а те ни показват как стават тези работи”, допълни Константинов.

Той смята, че мандатите, които ГЕРБ ще получат, ще са около 100, а тези на БСП – 55-60.

„Останалите 40-45 мандата ги виждам разпределени между Реформаторския блок, „България без цензура” и остават две по-малки формации – АБВ и Патриотичният фронт, като не виждам и двете вътре. Петте участника са ясни, а шестият ще бъде излъчен между Патриотичния фронт и АБВ. Могат да се окажат и седем, но е малко вероятно”, обясни  Константинов.

Той е на мнение, че ако БСП участва в управлението, веднага ще се надигне протестна вълна – особено в големите градове.

Според Константинов е добре и БСП и ДПС да излязат в опозиция за известно време.

„За БСП е задължително, защото тя в момента не е истинска партия. Тя е образувание с разкъсани връзки вътре. Трябва им престой в опозиция, за да се превърнат отново в политическа партия”, обясни професорът.

Константинов каза още, че условията за свободни и честни избори са налице. Той обясни, че не вижда какво ще попречи на служебния кабинет да успее да изпълни основния си ангажимент, който е осигуряването на прозрачни избори.

„Хората са компетентни, ЦИК натрупа опит, Изборният кодекс предлага хубави технологии. Имаме всички условия да направим хубави избори. Разбира се, това не значи, че няма да се изхитрим и в последния момент да направим някоя дивотия. Аз се надявам това да не се случи”, допълни математикът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.09 2014 в 21:45

Празникът не е Рамадан,а Курбан байрам и той не разделя хората на Ние и Вие,а обединява!Този всезнайко,който обикаля всички телевизии е добре да се успокои и да не дава съвети от последна инстанция!

11.09 2014 в 16:04

"Нали ВСЕ ПАК сме правова държава..."
МОЛЯ ?!
Това ли наричате ВИЕ"правова държава"?..
Ако е така-ако НЯКОЙ НАИСТИНА МИСЛИ,ЧЕ ТОВА Е ПРАВОВА ДЪРЖАВА,че ТОВА е ДЕМОКРАЦИЯ,че ТОВА е КАПИТАЛИЗЪМ,че ТОВА е СВОБОДЕН ПАЗАР,..ЧЕ ТОВА Е С В О Б О Д А...означава,че(по силата на един стар виц)е най-добре да се връщаме на"Аврора"(в нашия случай-може би на"Радецки")и да започваме отначало !
Отново,и пак,и до живот(уви!;защото моят е САМО един и преваля половината)-балканският синдром на"криворазбраната цивилизация"..!
Освен,без никакъв патос,упрек и надежда,да простена:
докогаа...

09.09 2014 в 14:33

ТЕ и НИЕ е грозно и глупаво....нека съвестта да проговори и българина да иде да гласува ..а не да ходи за гъби ..престанете да ги плюете трябва да се събудим и да станем гражданско общество ...

09.09 2014 в 12:25

Вече не вярвах, че е възможно и в този, уж по-интелигентен форум, да прочета нещо смислено, но изненадата е приятна. Напълно подкрепям написаното от "ние-те". Има значи надежда! Има!

09.09 2014 в 12:24

Свирки правим всякакви, само за да има с. Кочен 2, ама нещо не се получава.
-------
Та какво означава НИЕ и ТЕ? ...ТЕ са български граждани, изгонени от България против всякакви човешки, морални и законови норми. ТЕ са много повече българи от разни изменници като русоглистите....ТЕ, след повече от 25 г. имиграция в страна която не им е по душа, още гледат към България с навлажнени очи, не за да я завладеят, а искат да е успяла и подредена.
-----
Обаче ако ТЕ са шайката комунистически ренегати, псевдо турци от елита на ДПС, това е друго нещо. ТЕ като малцинство но на пъти по-умни от маймуните комундели ще си правят каквото си искат -> комунделите ги създадохте, еми унищожете ги де...ама и това не можете!!!!

09.09 2014 в 11:57

Професоре, защо има толкова секции в Турция и то без никакъв надзор в тях, а на доверие ? Защо Четин Казак иска още 200 000 да станат български граждани? ТОВА СА РОДЕНИТЕ ТАМ ДЕЦА, които вече са 18 - 25 годишни, пълнолетни за гласуване! Откъде накъде ще им се дава българско гражданство, те не знаят български език и нямат нищо общо с България ! ИДИОТИ ДЕПУТАТИ И ВЛАСТ ИМАМЕ ДО ЕДИН ВСИЧКИ СА ИДИОТИ !

09.09 2014 в 11:51

Малко е дразнеща изказването на професора - "ние" и "те". Нали все пак сме правова държава и всички сме български граждани. В този смисъл "ние" и "те" е меко казно неуместно.

09.09 2014 в 11:46

За ДПС се гласува под строй, а същевременно имало "условия за свободни и честни избори"...

09.09 2014 в 11:43

ABV,
Половин България се храни с парите пращани от гурбетчиите ... А както знаем, който плаща е редно и да поръчва :)

09.09 2014 в 11:16

Аз не разбрирам как хората които не живеят в България и няма перспективи да се върнат как имат правото да определят бъдещето на страната ? При положение че нито плащат данъци тук , нито нищо. Това важи със същата сила за циганското съсловие което (в огромната си част ) е паразитно образование.