Конференция на живо: Политическото участие на младите хора в България

OFFNews 13 юни 2016 в 09:10 2634 2

Снимка sxc.hu

Днес от 9.30 ч. OFFNews.bg ще излъчи на живо от Нов български университет конференцията "Гражданско образование и политическо участие на младите хора в България".

В националния форум ще вземат участие проф. Тодор Танев, доц. Антоний Гълъбов и д-р Борислав Мавров.

В първия дискусионен панел, който започва в 9.45 ч., проф. Тодор Танев ще представи доклада си "Гражданското образование в училище". Предвидена е и дискусия с участието на учители от столични средни училища, както и с преподаватели в гимназии в Стара Загора, Плевен, Бургас и Враца, и други средни училища с преподаване на чужд език.

Във втория дискусионен панел, който започва в 11.15 ч., доц. д-р Антоний Гълъбов ще представи доклада си "Политическото участие на младите хора", а в дискусията ще се включват студенти и докторанти от Департамент Политически науки на НБУ и студенти от Великотърновския университет, Пловдивския университет, Шуменския университет, Стопанската академия в Свищов и Икономическия университет във Варна.

В третия дискусионен панел - с начален час 12.15 - основният доклад е на д-р Борислав Мавров. Докладът е озаглавен "Европейското гражданство днес", а в дискусията ще се включат представители от центровете „Европа Директно” от Бургас и Русе.

Конференцията е организирана от Лабораторията за публични политики към Департамент Политически науки на Нов български университет.

Точно от 9.30 ч. можете да проследите форума на живо на следния линк: https://e-edu.nbu.bg/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови