Каракачанов участва в срещата на военните министри в НАТО

OFFNews 12 юли 2018 в 10:04 1279 0

Каракачанов участва в срещата на военните министри в НАТО

В рамките на срещата на върха на НАТО в Брюксел министърът на отбраната Красимир Каракачанов е взел участие в работна на министрите на отбраната на НАТО. На нея са разгледани конкретни инициативи по направление на дейностите по адаптация и трансформация на Алианса в следващите 10 - 15 години.

В свое изказване Каракачанов е определил като позитивни постигнатите резултати в интегрирането на различните елементи от архитектурата на сигурността на Алианса. „Считам, че е изградена една солидна и кохерентна основа за по-нататъшна работа по усилването на трите стратегически императива – способност за отговор, готовност и усилване“, заявил военният министър, цитиран от Министерството на отбраната.

По думите му осъществяването на инициативата за повишаване на готовността на Алианса като неотменна част от способността за отговор е от особено значение. Той е заявил, че изпълнителната власт в България има волята за национален принос, "чиито конкретни измерения ще бъдат съобразени с темповете на изпълнение на проектите за модернизация на въоръжените ни сили".

Каракачанов е открои военната мобилност като един от интегралните компоненти на всестранното осигуряване, който следва да гарантираме с общите усилия на НАТО и ЕС. Той е подчертал и необходимостта от оптимизиране на бързото действие на системата за вземане на решения в колективен формат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови