Каракачанов: Цели села с бебетата в тях са с инвалидни пенсии, ще спрем измамите

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2017 в 11:50 9124 3

Инвалидните пенсии в България взимат около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние.

Вече са в ход реални действия срещу източването на хазната, заяви лидерът на ВМРО и министър Красимир Каракачанов в специално изявление в Международния ден на възрастните хора.

В текста се казва:

От днес, 01 октомври 2017 г., минималната пенсия в България е 200 лв. Това е вторият етап на увеличение след встъпването на Обединени патриоти в управлението. Една от основните ни битки на ВМРО от години е повишаване доходите на българското население. Като лидер на ВМРО - Българско национално движение от много години подчертавам факта, че една от най-онеправданите групи в България – българските пенсионери, е поставена в недопустими социални условия. Ето защо е важно отново да обърнем внимание, че дългогодишната ни битка за правата на нашите майки и бащи пренесохме и по време на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет с ПП ГЕРБ. Благодарение на това над 800 хил. български пенсионери днес ще почувстват реално промяната в своя жизнен стандарт. Зная, че това е недостатъчно. Разбирам го и съм наясно, че ние носим отговорността политиката за повишаването на доходите да продължи. Поради тази причина и за миг няма да спрем да полагаме усилия за ограничаване мащабното източване на пенсионната система посредством фалшиви инвалидни пенсии. 

Инвалидните пенсии в България взимат около 900 хиляди човека. От тях повече от 400 хил. са с ТЕЛК-ови решения, които не отговарят на реалното им здравословно състояние. Погледнете само феноменът инвалидизация на цели села, включително бебетата в тях. Това, заедно с раждаемостта в гетата, се е превърнало в бизнес за цели родове. Недопустимо е! Така се ограбват и хората в наистина неравностойно положение, както и пенсионерите.

Подчертавам, че тук говорим за онези стотици хиляди хора, които съзнателно лъжат държавата и източват пари от хазната без никакво правно, а още по – малко морално основание. Те живеят на гърба на хората, които имат реални увреждания и ядат от пенсиите на нашите майки и бащи. Подчертавам, че тук не става въпрос за отнемане на права на реално нуждаещите се. Ето защо искам да знаете, че вече са в ход реални действия в тази област. Пресичането на подобни измами ще донесе на пенсионната система и на бюджета приходи в размер на стотици милиони лева. Спестените от тези измами пари ще насочим отново към хората, които чрез труда си са допринасяли десетилетия за развитието на българското общество. Договорили сме преизчисляване на старите пенсии, въпрос на време и реални действия е това да стане факт. Стремежът, който е залегнал в Споразумението за създаване на настоящото правителство е увеличение на всички пенсии и изравняване на минималната пенсия с линията на бедността. 

Гарантирам ви, че увеличението на доходите е и ще остане наш основен приоритет. Споразумяхме се за чувствително повишаване на учителските заплати, настояваме за такова и в сферите на отбраната и сигурността. Вярваме, че поетият курс на правителството за намаляване на контрабандата, източването на ДДС и спирането на инвалидните и социални измами, ще позволят този процес да се пренесе и в други области.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8082

3

Тинтири-минтири

12.10 2017 в 08:23

Масово понижават категорията на хора с увреждания така,че да не взимат пенсия за инвалидност!

4000

2

Marko Stoev

01.10 2017 в 15:13

Г-н Каракачанов,на обещания сте добри,ама много добри.Всички го разбраха.Действията Ви обаче липсват.Е,предстои приемане на новия бюджет и ако пенсионерите пак ще третирате по измислените " швейцарски правила" ,то логиката сочи и швейцарски пенсии......???? Ние ще се задоволим и с Европейски.Така,че първо Арбайтен,после Шпрехен,за да има мир и любов!

4000

1

Marko Stoev

01.10 2017 в 14:48

Много здраво сте се бронирали / отнася се за сайта / Никакви патрони няма да Ви пробият? Що ли е така?