Каракачанов: Гаф на президента е награждаването на Вартоломей

Последна промяна на 11 ноември 2015 в 21:24 3520 5

Каракачанов

Снимка Архив

Красимир Каракачанов: Ако държавни отличия се раздават на килограм, те се обезценяват.

„Гаф на българския президент“ е награждаването с орден на Вселенския патриарх Вартоломей, заяви в предаването на БНТ „Още от деня“ Красимир Каракачанов зам.-председател на Народното събрание и съпредседател на Патриотичния фронт.

„Когато награждаваш някого, все пак трябва да знаеш кого награждаваш“, каза г-н Каракачанов и язвително изброи някои от „заслугите към България“ на Вартоломей, който получи от Плевнелиев най-високото държавно отличие – орден „Стара планина“ първа степен.

„В своята политика като Вселенски патриарх той винаги се е опитвал и се опитва до ден – днешен да принизява българската православна църква... Той на практика връща онези фанариотски времена, в които гръцкото духовенство мачкаше Българската православна църква и се опитваше да не й разреши да се появи!“ - възкликна лидерът на ВМРО, който е историк.

Той припомни, че в храма „Александър Невски“ гостът е осъдил в реч българския „етнофилетизъм“ (в превод - родолюбие).

“А този етнофилетизъм, т.е. родолюбието на българите, които искали собствена национална църква, всъщност бил сатанинско деяние. И такъв човек да бъде награждаван! Не знам защо...“

Зам.-председателят на НС посочи още „заслуги“ на Вартоломей и зададе въпроса: „Той чий представител е? На Вселенската патриаршия, т.е. на всички православни християни, или е някакъв дипломат от гръцкото външно министерство?“

„Крайно време е да започнем на мислим кого каним и кого и за какво награждаваме – каза в заключение Красимир Каракачанов. - Защото, ако българските държавни отличия се раздавам на килограм, те се обезценяват. Между другото премиерът постъпи много по-мъдро, отменяйки срещата си с Вартоломей.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.11 2015 в 03:44

Брей, де що има трол, е наизлязъл в този форум!
На всички тролове заявявам: ЧУЖДОПОКЛОННИЧЕСТВОТО ВИ - дали пред Вартоломей, Путлер, или Дурак Обама - ви издава МОМЕНТАЛНО.

Освен че сте неграмотни за българската история, както виждам, сте и национални родоотстъпници. Казаното от Каракачанов, независимо какъв е той - аз също не съм му фен - отразява една историческа истина, която е отразена в огромен детайл и проучена най-основно от безспорни авторитети като например проф. Тончо Жечев. От тъпните, които сте изписали тук в нечестивото си възбуждение, че видите ли, Вартоломей бил натрил носа на ДС-духовници, едва ли не искте да изкарате, че и българската борба за църковна и народна независимост е била водена от ДС - нещо, от което по-голяма глупост не съм чувал. Но така е, вие сте тролове и ви се плаща не да мислите, а да плямпате... докато не се появи ХАСАН АГА БОДРУМЛИЯТА да ви натрие носа и на ВАС!!!! ЧЕСТИТО - ПОЛУЧИХТЕ СИ ГО!!!

11.11 2015 в 23:12

Krasi Karakachanov e prav. Subektut Vartolomei niama nikakvi zaslugi kum Bulgaria i ne zaslujava ordena. Napadkite mu kum nas izizkvat drug podhod, a ne nagradi.

Izviniavam se za latiniza.

Vassia N. Ilieva

11.11 2015 в 22:22

Леле-е-е, Вартоломей казал, че откраднатото трябвало да бъде върнато там от където е откраднато! Значи всичкото ДС-крадец и БКП-рушверчия ще требва да върне от офшорните си сметки в България всичко откраднато за 26 години?! УЖАС! И веднага патриотарстващия ДС-шопар "Иван" се изходил по медиите възмутен!

11.11 2015 в 21:58

Няма ли някой комита от истинското В.М.Р.О. (като Владо Шофьора) да отцепи ДС-побългареният албинос-шопар "Иван" Каракачан завинаги от държавната копанка за угояване и го прати за претопяване в някой от турските цехове за сапун?! Да ни спести в бъдеще погнусата при съзерцаване на свинската му БКП/БЗНС-зурла!

11.11 2015 в 21:52

Сус бе ДС-шопар! Кога ще върнеш откраднатите македонски имоти и активи, бе керата циганска побългарена?! Вартоломей ритна в слабините всичкото ДС-крадец, комуфлирало се днес като патриотар! А истината е неприятна и се крие: Думата "ГЕПИ" (и кокошкарският манталитет) са чисто пра-български и са дошли на Балканите с ордата на Аспарух - като "културно"-"духовно" "постижение" и "Know-How"! "ГЕПИ-И-И-И" е бил и бойния вик на ордата на Аспарух (и на управляващата България олигархична върхушка, вкл. ДС-черковната)! ГЕПЕНЕТО е в основата на БЪЛГАРЩИНИЗМА на "новата българска единна социалистическа нация" от 1963 на БКП, ДС, Тато и Людмила : http://tinyurl.com/p5q2eop http://tinyurl.com/oyyu9db http://tinyurl.com/pnac7eu Като се добави и факта, че Крум бил "колекционер" на сервизи за вино от черепите на ДИВАШКИ изкланите му противници, става ясно защо днес бежанците в Германия се ръководят от максимата: "По-добре куче в Германия, отколкото "човек" в България"!