Караянчева: Освен килими, даряваме и стари календари

OFFNews 16 октомври 2020 в 14:50 4826 1

Снимка ГЕРБ

Цвета Караянчева

Управляващите даряват не само старите си килими, но и... стари календари. Вярно, датите, не били актуални, но пък пейзажите от страниците стоели много хубави по стените на старческите домове.

Това стана ясно от интервю на председателя на парламента Цвета Караянчева в предаването "Лице в лице".

Попитана за дарените на кърджалийския театър стари парламентарни килими, Караянчева обясни, че това е дългогодишна практика. Стари вещи на Народното събрание се дарявали на държавни или общински ведомства.

"Ако някое учреждение пише писмо, събира се комисия, комисията решава дали отговаря на условията и съответно му разрешават да дойде и да види мебели или каквото е необходимо, за да си избере. Подписва се документ и ги взема", обясни тя.

Изброявайки други случаи, в които са правени такива дарения, тя посочи: компютри за Бяла Слатина и брошури и стари календари за социалното министерство:

"На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика - б.р.) дарихме брошури, календари - те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!