Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кънев: Лично съм обиден от думите на Борисов за протестите

OFFNews 11 март 2015 в 19:45 7551 16

Лично съм обиден от думите на премиера Бойко Борисов за протестите. Това обяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев пред БНТ.

По време на дебатите в парламента Борисов нападна Реформаторите и омаловажи ролята на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, като обяви, че демонстрантите били ГЕРБ-ери, които като били дръпнати от ГЕРБ, на улицата останали 100 души.

За пръв път изразявам лична емоция. Защо той се сърди не ме интересува, работим заедно. Но лично съм обиден, посочи Кънев.

Това с нищо няма да промени отношението ни към управлението. Ние нямаме отношения към хора, а към реформи, смелост и отговорност. Ако ги има тогава има подкрепа на Реформаторския блок, ако ги няма – няма, подчерта Кънев.

Кънев каза още, че по време на протестите срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС представители на Блока са били критикувани за участие в демонстрациите.

Когато Борисов забраняваше на своите хора да излизат на протеста, тогава на нас се скъсаха да ни дават акъл всякакви врагове на Борисов да оставим да бъде смачкана ГЕРБ, а ние отговорихме: Вие луди ли сте? Да оставим мафията да смачка опозицията, обясни лидерът на ДСБ.

Участниците в протестите не бяха делени на поддръжници на една или друга партия. Не бяхме излезли да защитим Борисов, а демокрацията. Не заслужаваме това в момента и няма да го коментирам повече, заяви Радан Кънев.

Заплаха за националната сигурност според съпредседателя на Реформаторския блок са двете лица на ДПС - на либералната партия, защитаваща интересите на малцинствата у нас, и на мафиотска структура. Видях и български мюсюлмани, които излязоха на протест миналата година спонтанно, въпреки че ДПС бе в коалицията, подкрепяща властта, коментира той.

По думите му обаче монополът на ДПС е на път да приключи, което е станало видно от изборите за кмет в Сърница, където три партии се борят за балотаж.

Кънев коментира и реформите в съдебната система.

Ще следваме принципа „първо сменяме правилата, после – хората“, категоричен е той.

Лидерът на ДСБ обясни, че не е изненадан от отказа на съда в Белград да екстрадира Цветан Василев. Сърбия е държава, в която доверието в правосъдието е много слабо и затова не очаквах бързо решение по казуса „Цветан Василев”. И там имат проблеми със съдебната система, това се знае от всички, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews