Радан Кънев: Борисов ми обеща да смени Лазаров и Писанчев

Ивайло Анев Последна промяна на 05 март 2015 в 10:17 6880 9

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев е получил уверението на премиера, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще бъдат сменени.

Това съобщи преди минути Кънев в кулоарите на парламента.

Вчера вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка в знак на несъгласие със запазването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Кънев подчерта, че с Борисов са имали може би най-дългият разговор досега.

„Премиерът подробно изложи позицията си, че моментът за оставката на Вучков е бил възможно най-неподходящият с оглед посещението на президента на Азербайджан, на шефа на ФБР. Това обяснява в голяма степен решението му да не продължава с министър Вучков. Като имаме предвид, че става дума за министър на ГЕРБ, не мисля, че би трябвало ние да се намесваме персонално във въпроса”, каза още Кънев.

Той допълни, че е убедил Борисов, че липсата на персонални промени вместо до стабилност, води до нестабилност.

Лидерът на ДСБ уточни, че очаква парламентът да гласува оставката на Вучков и предложението за негов наследник следващата седмица. Според него премиерът вече е определил новия министър, но можело да има и варианти.

"Всички съмнения за роля на ДПС ще бъдат разсеяни с персоналните промени, които ще се направят", подчерта Радан Кънев на въпрос дали партията на Лютви Местан има връзка с оставката на вътрешния министър.

На въпрос дали това ще разклати коалицията Кънев отговори, че това е пореден тест за здравината ѝ.

"Премиерът ще реши това, което е добро за държавата, относно смяната на главния секретар и шефа на ДАНС", заяви бившият вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали ще бъдат сменяни шефът на ДАНС и главният комисар, Цветанов отговори, че знае много неща, но решението за това е единствено на министър-председателя Бойко Борисов. „Познавайки го добре смятам, че той ще вземе правилното решение“, заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2015 в 12:09

http://frognews.bg/news_87145/Atanasov-dovolen-ot-nominatsiiata-Bachvarova---shef-na-MVR/

Предполагам няма да сте съгласни и с мнението на Атанасов.

05.03 2015 в 11:45

Ама че недоразумение - човекът "говорител в оставка", нереализиран "лидер", празнодумец и манипулатор, му били обещали...
Радан няма квалификация дори за държавен експерт, професионалната му биография се състои от едно единствено плоско изречение и, ако трябва да бъде нает за делова работа, така и ще си остане безработен.
Празни приказки, балони с въздух под налягане на човек, който си постила за бъдещо измъкване от отговорност!

05.03 2015 в 11:39

А ти още ли му вярваш?

05.03 2015 в 11:37

Добре, ще повярвам на Борисов като видя резултат.

05.03 2015 в 11:37

Компромис кокъл лъжа компромис кокъл лъжа ......

05.03 2015 в 11:18

Ако някой от вас, пишещи срещу Радан, е възпитавал дете, знае, че най-сигурният начин да го накараш да направи нещо е да го убедиш, че то много го иска това. Ами това прави и Радан, според мен. Айде сега да излезе Борисов и да каже "Глупости, изобщо не съм обещавал такова нещо"...
Та наистина си е абсолютна отврат да си в тази позиция (имам предвид ДСБ, не знам дали мога да кажа РБ), то като напуснат с гръм и трясък коалицията, като си изтеглят Москов, например, на кого ще накривят капата?!? Важното е да свършат нещо, някои закони да сменят, някои реформи да направят, пък после ще му мислим...

05.03 2015 в 11:12

А трудно ли му беше на Вучков да говори така с Борисов и да се разберат,без да театралничи с оставката?

05.03 2015 в 11:00

"Борисов ми обеща да смени Лазаров и Писанчев" и КОЙ си ти, та ще държиш сметка на андрешко, спасителя на краставата жаба, КОЙ те излъга, че имате някакво влияние ти и останалите червени боклуци във властта, КОЙ си знае работата и сега е ред на шопара пеевски да заеме овакантеното място и ако успялото момче отново не успее, бързо, много бързо доразграбване на каквото може и нови избори, пък тогава тиквата президент, а шопара примиер, това е мечтата на народа и КОЙ ще я сбъдне. ОСТАВКА боклуци червени, ОСТАВКА или на стадиона предатели мизерни!

05.03 2015 в 10:50

Късно е........Рамадане.На въпроса,ако в една стая има детски изнасилвач,сериен убиец и адвокат,а ти имаш пушка с два патрона,кого ще простреляш-80% отговорили-адвоката два пъти.