Радан Кънев: Борисов ми обеща да смени Лазаров и Писанчев

Ивайло Анев 05 март 2015 в 10:17 7301 9

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев е получил уверението на премиера, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев ще бъдат сменени.

Това съобщи преди минути Кънев в кулоарите на парламента.

Вчера вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка в знак на несъгласие със запазването на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

Кънев подчерта, че с Борисов са имали може би най-дългият разговор досега.

„Премиерът подробно изложи позицията си, че моментът за оставката на Вучков е бил възможно най-неподходящият с оглед посещението на президента на Азербайджан, на шефа на ФБР. Това обяснява в голяма степен решението му да не продължава с министър Вучков. Като имаме предвид, че става дума за министър на ГЕРБ, не мисля, че би трябвало ние да се намесваме персонално във въпроса”, каза още Кънев.

Той допълни, че е убедил Борисов, че липсата на персонални промени вместо до стабилност, води до нестабилност.

Лидерът на ДСБ уточни, че очаква парламентът да гласува оставката на Вучков и предложението за негов наследник следващата седмица. Според него премиерът вече е определил новия министър, но можело да има и варианти.

"Всички съмнения за роля на ДПС ще бъдат разсеяни с персоналните промени, които ще се направят", подчерта Радан Кънев на въпрос дали партията на Лютви Местан има връзка с оставката на вътрешния министър.

На въпрос дали това ще разклати коалицията Кънев отговори, че това е пореден тест за здравината ѝ.

"Премиерът ще реши това, което е добро за държавата, относно смяната на главния секретар и шефа на ДАНС", заяви бившият вътрешен министър и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

На въпрос дали ще бъдат сменяни шефът на ДАНС и главният комисар, Цветанов отговори, че знае много неща, но решението за това е единствено на министър-председателя Бойко Борисов. „Познавайки го добре смятам, че той ще вземе правилното решение“, заяви още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!