Кънев: Изборите ще имат лоши последици за РБ и за коалицията

OFFNews Последна промяна на 25 март 2015 в 19:05 3019 15

Предстоящите местни избори ще създадат напрежение между Реформаторския блок и ГЕРБ и може да имат фатални последици за коалицията.

Това заяви пред Дарик съпредседателят на РБ Радан Кънев.

По думите му за момента напрежение има основно в рамките на двете партии.

Ако партийното начало, манията да представяш партията си за победител, да броиш някакви бройки кметове и общински съветници, все едно това са национални избори, надделее - било вътре в Реформаторския блок или в отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ, тези избори може да имат много лоши и може би фатални последици за Реформаторския блок или коалицията, коментира Кънев.

Той отправи критики към начина, по който се харчи бюджета на София, и към работата на Столичния общински съвет.

СОС харчи 1 млрд. лева годишно. Бюджетът на София е третият по големина бюджет в държавата. Симпатиите към Йорданка Фандъкова като човек са всеобщи, но това не важи за отношението към начина, по който се харчат парите на хората. Данъкоплатците са критични и към начина, по който СОС се разпорежда с техните пари. Аз също съм много критичен и това рязко сваля доверието ми към кмета, подчерта Кънев.

По думите му РБ ще излезе със свои листи за общински съветници и с номинации за кметове за големите градове, но ако Реформаторите не направят крачка напред при избора на лицата в кандидатските листи, ГЕРБ ще има отново чисто мнозинство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2015 в 11:52

Ако оставим емоциите настрани, има много вярно в това, което казва Радан. Избирайки мажоритарно кмет, забравяме общинските съвети, които всъщност взимат решенията. Специално в София, да, симпатична е г-жа Фандъкова, сигурна съм, че лично не краде, и съм сигурна, че много пари изтичат в разни ремонтчета (справка: подлезът при НДК) и прочие. Да ви кажа, в Младост строят църква "безплатно", една фирма го прави, не съм се интересувала коя, ама сигурно е построила детски градини или метрото например, не знам, но знам, че безплатен обяд няма. Ето, изглежда прекрасно, строят църква, ама как са надписали другите сметки, никой не пита... Та затова е важен общинският съвет, ако в него няма мнозинство на една партия, контролът е по-добър, естествено...

26.03 2015 в 11:37

До Минко, доволен съм да, ясно ми е че не може всичко наведнъж да се направи, ако има вълшебна пръчица... да съм недоволен... Прав си за изброените проблеми, но важното е, че се работи, доволен съм и от работата за детските градини, защо да не изтъквам добрите неща, които са свършени и по които се работи?..

26.03 2015 в 01:49

А дано и да се сложи край на това порочно правителство!

25.03 2015 в 22:22

А знаете ли колко европарички идват при фАндъкова за София,като Европейска столица?Милиард и половина...Къде потъват тези парички?

25.03 2015 в 22:14

Специално за Радан Кънев повтарям мнението на колегата по-долу!
"ГЕРБ и РБ са морално задължени пред демократичния електорат да играят екипно , а не отборно не само в централната изпълнителна власт, но и в местната власт ! Защото реформирането на страната започва от общините и изразходването за целта на евросредствата за регионална политика трябва да бъде отговорно, разумно и ефективно ! България стои над всякакви тяснопартийни интереси ! Мислете за нея! Сега е момента да я извадим от тресавището, в което я държи местната партийно-феодална мафия !
ВТОРИ ПОДОБЕН ШАНС НЯМА ДА ИМА!"

25.03 2015 в 22:03

до доволния от фъндъкова - от какво си доволен? че кучетата ви ядат ? или, че реши проблема с паркирането ? или че превърна цяла софия в синя зона ? или, че построи обещаните от буда два завода за преработка на смет ?

25.03 2015 в 21:36

Нали се тупаше в гърдите преди една седмица, че си разбил в Сърница бе! Пълно разочерование сте.

25.03 2015 в 21:30

Опа, опа !!!

Станчева пак е кацнала под №7.

Най-известната Драгалевска реститутка.

Най-плодовитата муха-лайнярка.

СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ с поетичен къс от стихосбирката "На Кюнеца с любов" от вашия Anton.

----РЕСТИТУТКА-----

"Станчева" (№7) е реститутка.
На пазара в Драгалевци има будка.
В тази тясна долнопробна бутка,
яко жули дъртата си *утка.

25.03 2015 в 21:16

Видяхме ги гЕрбарите колко могат да управляват,слуги на ДС...Добре,че са Реформаторският блок и ако се получат успешни реформи,то ще са въпреки гЕрП...

25.03 2015 в 20:27

ГЕРБ и РБ са морално задължени пред демократичния електорат да играят екипно , а не отборно не само в централната изпълнителна власт, но и в местната власт ! Защото реформирането на страната започва от общините и изразходването за целта на евросредствата за регионална политика трябва да бъде отговорно, разумно и ефективно ! България стои над всякакви тяснопартийни интереси ! Мислете за нея ! Сега е момента да я извадим от тресавището, в което я държи местната партийно-феодална мафия ! Втори подобен шанс няма да има !