Кънев: Изборите ще имат лоши последици за РБ и за коалицията

OFFNews 25 март 2015 в 19:05 3620 15

Предстоящите местни избори ще създадат напрежение между Реформаторския блок и ГЕРБ и може да имат фатални последици за коалицията.

Това заяви пред Дарик съпредседателят на РБ Радан Кънев.

По думите му за момента напрежение има основно в рамките на двете партии.

Ако партийното начало, манията да представяш партията си за победител, да броиш някакви бройки кметове и общински съветници, все едно това са национални избори, надделее - било вътре в Реформаторския блок или в отношенията между Реформаторския блок и ГЕРБ, тези избори може да имат много лоши и може би фатални последици за Реформаторския блок или коалицията, коментира Кънев.

Той отправи критики към начина, по който се харчи бюджета на София, и към работата на Столичния общински съвет.

СОС харчи 1 млрд. лева годишно. Бюджетът на София е третият по големина бюджет в държавата. Симпатиите към Йорданка Фандъкова като човек са всеобщи, но това не важи за отношението към начина, по който се харчат парите на хората. Данъкоплатците са критични и към начина, по който СОС се разпорежда с техните пари. Аз също съм много критичен и това рязко сваля доверието ми към кмета, подчерта Кънев.

По думите му РБ ще излезе със свои листи за общински съветници и с номинации за кметове за големите градове, но ако Реформаторите не направят крачка напред при избора на лицата в кандидатските листи, ГЕРБ ще има отново чисто мнозинство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!