Цветанов прогнозира напрежение на местните избори

Той очаква ГЕРБ да бъде доминираща сила

OFFNews 16 март 2015 в 09:50 3658 1

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Цветан Цветанов

В предстоящите избори за местна власт ще има напрежение, което, надявам се, няма да рефлектира върху стабилността и устойчивостта на правителството.

Това каза пред БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той заяви отново, че ГЕРБ ще участват самостоятелно и че отварят процедурата за обсъждания на имената на кандидатите за общински съветници и кметове.

Цветанов коментира и ултиматума, който лидерът на АБВ постави. Георги Първанов заяви, че ако до април АБВ не види реални реформи, ще напусне коалицията. Първанов заяви още, че министърът на АБВ - вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин - е най-успешният в кабинета.

"Всеки министър се старае максимално да реализира своя управленски потенциал и кредит на доверие... Не смятам, че в момента можем да дадем оценка за реално постигнати резултати в която и да е област. Можем да кажем, че мнозинството в българския парламент подкрепя дейността на българското правителство. Думи като „ултиматум” поне аз съм забравил като терминология. Изискванията на всички парламентарни групи, с които формираме парламентарното мнозинство, са изключително големи"

Той заяви още, че очаква Реформаторският блок да подкрепи кандидата на ГЕРБ на балотажа с ДПС в Сърница.

По думите му с парите за кампанията ГЕРБ възстановили осветлението в Сърница и затова хората подкрепяли кандидата им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!