Зеленогорски: Изборите в Сърница са жълта лампа за отношенията ни с ГЕРБ

Последна промяна на 25 март 2015 в 13:21 1332 7

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски

"Изборите в Сърница са жълтата лампа, която светна на Реформаторския блок, в отношенията им с ГЕРБ за местните избори тази есен."

Така зам.-председателят на ДБГ, част от блока, Найден Зеленогорски коментира нападките от партията на Бойко Борисов, че реформаторите са били пасивни на балотажа в Сърница.

На кметските избори в най-новата община в България реформаторите обещаха да дадат своята подкрепа за кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов в балотажа срещу кандидат-кмета от ДПС Неби Бозов. В крайна сметка гласовете на блока на стигнаха и Бозов спечели изборите.

Според Зеленогорски ако реформаторите не си направят изводите, може да светне червената светлина "и тогава ще бъде страшно."

Той беше категоричен, че резултатът от изборите е 1:1 - ДПС има кмет, а РБ мнозинство. Председателят на ПГ на заяви, че ако един кмет няма мнозинство в общинския съвет, по-добре да не е кмет.

Зеленогорски припомни, че БСП нямаше кандидат, а в този смисъл е възможно част от левите избиратели да са гласували в една или друга посока. Той беше категоричен, че не трябва да се изключва евентуална подкрепа от БСП за кандидата на ДПС.

По думите му за да има подкрепа между реформаторите и ГЕРБ е хубаво местните организации да затоплят отношенията си.

"Само със заповед и с решение отгоре при много влошени отношения по места трудно можем да гарантираме, че в това ще се случи. В този смисъл се надявам, че това ще бъде една жълта лампа за ГЕРБ и за нас - срочно по най-бързия начин до местните избори да се случат нещата така, че да се работи по-кооперативно по места", коментира Зеленогорски.

"Няма как със заповед от София да убедиш хората от община Х да направят едно или друго действие", съпредседателят на ПГ на Реформаторите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2015 в 19:10

Изборите показват едно - гласувалите за рб не искат да дадат гласа си са де-се проекта герб.
в случая кумунистите са във уин-вуин ситуация - и герб и дпс играят с/за тях.

25.03 2015 в 16:16

каквото и да разпорежда централата на рб, голяма част от електората на рб няма да гласува за герб. поне да се види, че герб няма да бойкотира реформите, пък тогава хората ще решат.

25.03 2015 в 15:13

Абе тоя педал да каже, КЪДЕ СА РЕФОРМИТЕ на "реформаторите".
Само празни приказки и подмяна на #КОЙ със #СВОЙ.

Да ви сера на "реформите"

25.03 2015 в 14:23

Законът "Купуването и продаването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" може да даде известен ефект за циганските гета, но не и за смесените райони. Там става дума за родово-икономически кланове и зависимости, които не могат да бъдат доказани с камери и микрофони.

25.03 2015 в 14:19

Разразилият се скандал днес в парламента във връзка с изборите в Сърница показа за пореден път, че управляващите и по – точно герб нямат абсолютно никаква стратегия срещу арогантността и наглостта на ДПС. Отново в употреба на Движението както в последните седмици беше вкаран депутатът от село Борино вземащ високо гласните в българския език Мустафа Карадайъ. За всички полит. наблюдатели и анализатори е ясно, че Карадайъ го играе в ДПС лошото ченге, наглецът отдавна е известен със своята неприкрита омраза и иронична усмивка спрямо българския етнос и българите. Турският депутат Мустафа отдавна лъже нагло и вика крадеца дръжте крадеца. НОво доказателство е разразилия се скандал в БГ парламент, в който ДПС обвини ГЕРБ и призова пред. На парламентарната група на ГЕРБ Ц.Цветанов да се извини за, това че хората на ДПС в Сърница са обиждали кандидата на ГЕРБ на „гяур”. Хората от смесените региони, които се занимават с избори не от вчера, знаят че активисти на Движението по места откровени турски националисти и криминални елементи, с които е пълно движението не от вчера обиждат българите с гяури. Въпреки че те самите би трябвало да се извинят, те призовават в типичния си нахален стил, в случая жертвата ГЕРБ и лидера на парламентарната група Ц.Цветанов да се извини. Карадайъ отдавна е известен с лъжите си, наглостта, арогантността, неприязаността си към българите. Това той го демонстрира и в сутрешния блок на НОВА като със силен акцент и иронична усмивка, гледайки нахално в деколтето на водещата Цолова и казваше в прав текст, че тя „трябва да Е в ДПС”. След като лошото ченге Мустафа се изходи по въпроса сега се очаква „доброто” мазния Л. Местан отново да излезне на трибуната целият в бяло и да каканиже екзактно как „идеите” на ДПСто са победили в Сърница. Жалкото в случая е че не луд, този който яде зелника, а този които му го дава. Абдикирането на БГ полит. партии и особено на БСП ( в Сърница, тя дори нямаше кандидат) е нац. Безотговорна политика.

25.03 2015 в 13:45

Вместо да се кооперирате с партията на Боко Тиквата защо не започнете да следвате закона "Купуването и продаването на гласове е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" и да вкарате някой в затвора за да почнат организаторите да чувстват опасност от извършване на престъпления, а не финансови и властови инжекции - всички сме гледали и видеа как купуват гласове, а в затвора още е пусто и продълъжават с купения вот даже основно с това се конкурираха в сърница ДПС и ГЕРБ за един броеница, за друг парица и гяур в главица

25.03 2015 в 13:43

ИЗВОДЪТ е пределно ясен. ГЕРБ и РБ са длъжни да играят по места, особено в смесените райони, с единна листа за кмет и за общински съветници. С изключение на столицата, определянето на общата листа с общински съветници за двете политически сили би могло да бъде на база на съотношението, съответстващо на тяхното парламентарно представителство ! А ПФ да престане най-сетне с крайните си изяви да сплотява електората от смесените райони в полза на ДПС