Зеленогорски: Изборите в Сърница са жълта лампа за отношенията ни с ГЕРБ

Ивайло Анев 25 март 2015 в 13:21 1999 7

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Найден Зеленогорски

"Изборите в Сърница са жълтата лампа, която светна на Реформаторския блок, в отношенията им с ГЕРБ за местните избори тази есен."

Така зам.-председателят на ДБГ, част от блока, Найден Зеленогорски коментира нападките от партията на Бойко Борисов, че реформаторите са били пасивни на балотажа в Сърница.

На кметските избори в най-новата община в България реформаторите обещаха да дадат своята подкрепа за кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов в балотажа срещу кандидат-кмета от ДПС Неби Бозов. В крайна сметка гласовете на блока на стигнаха и Бозов спечели изборите.

Според Зеленогорски ако реформаторите не си направят изводите, може да светне червената светлина "и тогава ще бъде страшно."

Той беше категоричен, че резултатът от изборите е 1:1 - ДПС има кмет, а РБ мнозинство. Председателят на ПГ на заяви, че ако един кмет няма мнозинство в общинския съвет, по-добре да не е кмет.

Зеленогорски припомни, че БСП нямаше кандидат, а в този смисъл е възможно част от левите избиратели да са гласували в една или друга посока. Той беше категоричен, че не трябва да се изключва евентуална подкрепа от БСП за кандидата на ДПС.

По думите му за да има подкрепа между реформаторите и ГЕРБ е хубаво местните организации да затоплят отношенията си.

"Само със заповед и с решение отгоре при много влошени отношения по места трудно можем да гарантираме, че в това ще се случи. В този смисъл се надявам, че това ще бъде една жълта лампа за ГЕРБ и за нас - срочно по най-бързия начин до местните избори да се случат нещата така, че да се работи по-кооперативно по места", коментира Зеленогорски.

"Няма как със заповед от София да убедиш хората от община Х да направят едно или друго действие", съпредседателят на ПГ на Реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови