Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Мерджанов: ГЕРБ и РБ ще използват държавата, за да спечелят местните избори

Ивайло Анев 23 март 2015 в 20:06 2699 7

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Заместник-председателят на ПГ на "БСП-лява България" Атанас Мерджанов

"Изборите в Сърница доказаха че ГЕРБ и Реформаторите ще използват цялата власт на държавната машина да мачкат и да печелят изборите по места", заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП-лява България" Атанас Мерджанов.

Той подчерта, че в Сърница двете партии не са успели, но е станало ясно, че този въпрос е бил номер едно в техния дневен ред. „Очевидно, че същият подход ще бъде използван и през септември - октомври", категоричен е социалистът.

По думите му вече четири-пет месец правителството не предлага нищо освен заробване на българската държава за десетки години напред.

Мерджанов беше категоричен, че 16-милиардният дълг е нещото, за което БСП няма да спре да повтаря, че е категорично против.

По думите му БСП била единствената партия против дълга. "Никой не си е позволявал за последните 50-60 години управление да постъпи по такъв изключително унизителен за българските граждани начин", коментира още той.

Мерджанов подчерта, че миналата седмица е станало ясно, че е реализирана цялата емисия. „Целият портфейл за годината вече е свършен. Това е несправедливият начин да натоварват всички данъкоплатци", заяви той.

Според него всичко това идва и на фона на опасността пред туристическия отрасъл. Социалистът беше категоричен, че правителството води същата политика, която водеше ГЕРБ при кабинета "Борисов 1".

"Плевнелиев имаше наглостта да каже, че има политическа стабилност, нищо че икономическият растеж е по прогнозни данни 0,8%, а в нестабилната 2014 г. беше 1,7 %", заяви говорителят на НС на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews