Кандидатът за финансов министър: В актуализацията на бюджета няма пари за болнични на карантинирани

Ако едно вещо лице се справя добре в съда, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец, каза Пламен Данаилов

OFFNews 08 август 2021 в 09:08 4472 0

Актуализация на бюджета може да бъде направена много бързо, но в предложената от служебното правителство липсват пари за болнични на карантинирани заради коронавирус. Всеки карантиниран излиза в болничен за две седмици, а не са предвидени средства за това. 

Това заяви предложеният за финансов министър в кабинета на ИТН Пламен Данаилов по Нова тв. 

Време за преразглеждане на Плана за устойчивост почти няма, може би ще бъдат преразгледани само някои проекти. Има риск, но ако се внесе до края на септември, министър Пеканов ме увери, че няма проблем да бъдат получени първите 13% от милиардите от ЕС, обясни още Данаилов. 

Ще подкрепим запазване на данъчните ставки такива, каквито са в момента, уточни той.  

Според него 2024 г. е трудно постижим срок за влизането ни в еврозоната. По думите му обаче по-важните теми сега са ще има ли редовно правителство и с какъв бюджет ще работи служебното, ако стане редовен кабинет, както и здравната криза и парите за нея. 

В нашата партия всичко се случва практично. Постът на финансов министър ми беше предложен веднага след края на първия проектокабинет, разказа Данаилов.

Според него, като коментар на думите на Татяна Дончева за доходите на вещите лица в съда, те са достатъчно добре платени и може да се издържат само от това. Ако едно вещо лице се справя добре, може да постигне доходи между 10-15 000 лв. на месец, каза Пламен Данаилов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови