Kaлфин: В АБВ ще обмислим дали да продължим "брака по сметка"

OFFNews 15 март 2015 в 19:05 1820 1

вицепремиерът Ивайло Калфин

Снимка БГНЕС

"В АБВ няма глад за власт. Работим по план и искаме да изпълним ангажиментите, които сме поели пред хората. Ако това не се случва, този "брак по сметка" трябва да се осмисли”, заяви в ефира на bTV вицепремиерът Ивайло Калфин.

"Правим ревизия на обещаното в коалиционното споразумение и на направеното. Едва след резултатите ще стане ясно дали ще се разделят с правителството", пояснява той.

"Това, което АБВ ще предприеме през следващите няколко седмици, е да извади ангажиментите, които са приети и да покаже на хората какво е направено", обясни намеренията на съпартийците си Калфин.

"Липсата на движение на решения и идеи не е добре, хората очакват от управлението работа. Говорим за инвестициите, за енергетиката, за изборното законодателство, за създаването на инвестиционен фонд. Скоро ще поставим въпроса пред партньорите", посочи вицепремиерът.

Калфин каза още, че ще подкрепи кандидатурата на Георги Първанов за лидер на Националния съвет на партията през април. Той, самият, няма намерение да участва в надпреварата.

Вицепремиерът коментира и казуса с Корпоративна търговска банка: "Едно от решенията, когато съставяхме правителството, беше да се наеме външна фирма, която да проследи процесите, свързани с отпускането на кредити на банката, за съжаление това не се случи. Задължително трябва да се промени законодателството така, че да не се повтори случаят с КТБ. Ние дадохме най-лошия пример какво не трябва да се прави с една банка, когато има проблеми. Направиха се неща, които не бива да се повтарят." Ивайло Калфин обърна специално внимание, че при подобни случаи в Европа банките не се затварят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!