Калфин призова да се компенсират бедните за поскъпването на тока

OFFNews 24 септември 2014 в 10:53 3040 2

Ивайло Калфин

"Ако се сбъдне прогнозата за мразовита и тежка зима, множество хора в страната ще изпаднат в изключително затруднено положение, предвид планираното в началото на следващия месец увеличаване на тока с десет процента. За да бъде избегнато това, държавата трябва да направи всичко възможно да компенсира повишаването на стойността на електроенергията за гражданите с ниски доходи, посочи той". 

Това заяви в по време на дебат в Ефира на БНТ водачът на листата на АБВ за 3 МИР-Варна и 25 МИР-София Ивайло Калфин.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране реши преди дни, че от 1 октомври гокът ще поскъпне с близо 10%. Служебният сациален министър Йордан Христосков обеща преди това, че с процента на поскъпване на тока ще се увеличат енергийните помощи.

Той напомни, че АБВ винаги е настоявало за постигането на консенсус между политическите партии и лидери по важните за България приоритети.

Недопустимо е да повторим ситуацията, при която управляващите партии в парламента правят каквото си искат, а опозицията е винаги против, но на практика никой не я слуша, коментира Калфин.  

По думите му е крайно време политиците в България да осъзнаят, че непрекъснатото противопоставяне помежду им отблъсква хората и е вредно за държавата. 

На финала на разговора Ивайло Калфин изрази становище и по случващото се в КТБ.

Той бе категоричен, че отговорните институции в държавата трябва да дадат достъп на хората с гарантирани влогове, до техните сметки.

Нещо, което по евродиректива трябваше да се случи още преди два месеца, заяви Калфин, който за пореден път призова „случая КТБ” да бъде разследван от Европейския банков надзор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!