Калфин покани Цачева на дебат

OFFNews 02 октомври 2016 в 16:27 5814 2

Кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин призова съперничката си от ГЕРБ Цецка Цачева на дебати за функциите и задачите на президентската институция във видео обръщение, разпространено в социалните мрежи.

„Аз мисля, че отношението към институцията на държавния глава не трябва да бъде партийно. За мен е важно тази институция да бъде изпълнена със съдържание. Това минава през мажоритарен избор. Там не сяда партия и се надявам там да не седне още веднъж послушен президент", заяви Калфин.

Според него държавният глава трябва да бъде преди всичко личност.

"Пожелавам успех на всички участници, но подчертавам - мисля, че функциите на президента на Република България трябва да бъдат коренно различни от това, което показа Росен Плевнелиев, а именно обезличаване на тази институция и послушание към партийните си началници. Сега ГЕРБ отново тръгват със същия подход. Надявам се избирателите да решат друго! Няма притеснения, готов съм от днес дори да изляза на дебат с госпожа Цачева по всички теми, свързани с работата и задачите на президентската институция“, допълни Калфин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews