Кадиев: Станишев, ако се страхува от нещо, това е от мен

OFFNews 08 юли 2014 в 08:45 5659 2

Георги Кадиев

"Не ми е фикс идея да се кандидатирам, зависи от това каква партия искат хората. Ако искат реформа в партията, бих си помислил, ако искат някаква мимикрия, да не ме занимават изобщо".

Това отговори напусналият парламента социалист Георги Кадиев в интервю за "Нова телевизия" на въпрос би ли се кандидатирал за лидер на БСП на очаквания Конгрес на 27 юли, когато се очаква Сергей Станишев да подаде оставка.

Кадиев се отказа от депутатското си място преди месец заради отказа на ръководството на Столетницата да поеме отговорност за лошия резултат на евроизборите.

"Никого не моля, никого не действам, никакъв апарат не провокирам. Общо взето мисля, че е крайно време нещата да имат естествен ход и хората сами да преценят. Станишев, ако се страхува от нещо, това е от мен, защото знае, че реформата, която ще се случи там е много по-голяма, от това, което той си представя", коментира Кадиев.

Според него Драгомир Стойнев в никакъв случай не е свирен мач и би било жалко, ако няма никой срещу него за лидерския пост.

На въпрос кого предпочита Стойнев или Мая Манолова (тя обяви, че ще се бори за мястото на Станишев) Кадиев обясни, че все още не е чул двамата какво предлагат.

"Аз в едно изречение мога да кажа, че предлагам следващото Изпълнително бюро, което в момента абсолютно е загубило ролята си и просто е един печат на решенията на трима души, трябва да има всички областни председатели в себе си.

Ето го колективното начало и тези областни председатели не са на Георги Кадиев, а са много повече на Сергей Станишев. И трябва да има поне трима младежи, а не един младеж, който седи там като изолиран", уточни социалистът.

По думите му БСП трябва да тръгне към някакво сериозно обновяване.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови