Измамна схема набира рекламни лица от името на президента

OFFNews 15 ноември 2017 в 16:39 5452 0

Измамна схема набира рекламни лица от името на президента

Рекламна къща събира нерегламентирано средства за инициативата на президента Българската Коледа.

От прессекретариата на държавния глава съобщиха, че в администрацията са получени сигнали за предполагаема измамна схема използваща името на „Българската Коледа“.

От съобщението става ясно, че в схемата участва Рекламна филмова къща „Златен лъв“ ЕООД, която провежда кампания в социалните мрежи за набиране на нови лица за „Българската Коледа“. Според президентството това е опит за злоупотреба и измама с името на благотворителната инициатива.

Администрацията на президента се е обърнала към компетентните органи за предприемане на необходимите действия по случая, с оглед предотвратяване и преустановяване както на злоупотреби, така и уронване доверието в инициативата.

Молим гражданите да бъдат предпазливи и при получаване на подобно предложение да проявят съобразителност и своевременно да информират съответните компетентни органи, с оглед предотвратяване на измама, се посочва в съобщението от президентството.

От президентството съобщават, че организаторите на благотворителната инициатива на държавния глава не са упълномощавали както физически, така и юридически лица да осъществяват дейност по набиране на нови лица на кампанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови