Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ива Митева: Президентските избори ще бъдат най-вероятно на 7 или 14 ноември

"Не съм готова да бъда кандидат за премиер, човек трябва да си тежи на мястото"

OFFNews 25 август 2021 в 10:24 3946 1

Ноември е най-вероятният месец за президентски избори, като 7 и 14 ноември са евентуалните дати. 21 ноември е последната възможна дата за втори тур президентски избори, заяви председателят на Народното събрание Ива Митева в кулоарите на Народното събрание.

Тя каза, че ще има повторно заседание на председателския съвет от 11:30 днес, за да се изясни казусът с машинното гласуване и предстоящите евентуални предсрочни избори, които може да се проведат 2 в 1 с президентските наесен.

"Неизплатените средства от държавата към "Сиела норма" са в размер от 9 милиона – от фирмата заявяват, че могат да осигурят машини при следващи избори, но цената е 1200 лева за наем машина", каза председателят на НС.  

Ива Митева обяви, че е привърженик на машинното гласуване. 

"Изборите през юли минаха в нормалния ритъм, недействителните бюлетини бяха драстично намалени: на 4 април бяха 86 000, сега бяха 14 хиляди, сами виждате за какво намаление става дума", категорична е тя. 

По повод дали е готова да бъде кандидат за премиер, Митева коментира:

"Не съм готова да бъда кандидат за премиер, човек трябва да си тежи на мястото и да е там, където е най-добре подготвен. Един човек не може сам да обикаля всички постове в държавата", смята тя. 

По думите ѝ тя не е е разговаряла с ген. Атанасов, нито с другите партии, които заявиха, че биха я подкрепили като кандидат за премиер. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!