ИТН, ДБ и ИБГНИ се обединиха срещу ГЕРБ, БСП и ДПС: Използват бюджета на НЗОК , за да блокират съдебната реформа

Йорданка Веселинова 09 септември 2021 в 21:55 29609 3

Снимка FB/ Мая Манолова

След като парламентарните групи на ИТН, ДБ и ИБГНИ напуснаха пленарна зала, депутатите от трите формации дадоха съвместен брифинг в НС. Те заявиха, че ГЕРБ, БСП и ДПС използват актуализацията на бюджета на НЗОК като "спирачка" за започването на съдебната реформа.

"В момента ГЕРБ, БСП и ДПС правят разходи за пари, които ги няма", заяви Тошко Йорданов от ИТН. Той заяви, че трите партии са напуснали залата, за да намерят начин да ги спрат.

"Това е все едно да Ви дойдат в къщата, да ви вземат парите и после да ви питат защо не може да си нахраните децата", заяви той. Според него по този начин ще се блокира следващият кабинет.

"Вътре се обсъжда бюджет без числа", заяви Мая Манолова от ИБГНИ. Тя коментира, че бюджетът на НЗОК се използва като "спирачка", за да блокират законите, с които започва съдебната реформа.

Тя коментира, че са гласувани взаимно противоречащи си предложения. "Това се прави на инат. Това се прави абсолютно нарочно... за да продължат тези, които са вътре, да спрат съдебната реформа".

Христо Иванов от ДБ заяви, че трите партии ще направят всичко възможно, за да бъдат приети законопроектите за съдебната власт, които предвиждат преместването на Бюрото за защита на свидетелите в правосъдното министерство, закриването на специализираното правосъдие, както и промяна в закона за НСО.

Той определи поведението на ГЕРБ, ДПС и БСП като "извиване на ръце".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

3

yoghurt

10.09 2021 в 00:58

Добре бе, джанъм, кой щеше да мисли да сваля Борисов и прочее? Само да не беше се заигравал с Доган, щеше още да си е на власт, не с 20, ами с 60 и нагоре. Ама не, явно Бойко държи да не изрича ни дума за Доган или неговите хора, явно не смее. Така че, той си е виновен, открито да управлява с ДПС, хич не го е срам вече. А ако се разграничи - дори аз бих фласувал за него. Но от 5 години не смее. Че напротив, превърна се в символ на разпасаната държава, на безкултурната политика. Нямаме лидер, защото в момента лидера е зает с БСП и ДПС да руши страната, като един паразит. Но каква компания само а? Как е, гербаджии, приятно ли е, един Слави снеговата непоносимост, да изглежда по-приемлив от тартора?

4038

2

Moirae

09.09 2021 в 23:36

Няма ново, няма драма. Тия вътре опънаха шатрата-цирк и ще давят всеки опит за разграждане на сарайския режим с шум и пасти за “народа”. Правилно сте излезли от залата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!