Исмаилов: По-страшно от политическата номенклатура е етническата

ДПС използва много умело малцинствения национал-популизм, твърди лидерът на НПСД

OFFNews 08 ноември 2014 в 15:31 4356 7

Корман Исмаилов

По-страшно от политическата номенклатура е етническата номенклатура, а ДПС на места провежда такава.

Това обяви Корман Исмаилов, бивш член на ДПС, а в момента лидер на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), която е част от Реформаторския блок.

Той коментира още, че ръководството на ДПС използва много умело малцинствения национал-популизм  и уточни, че трябва да се прави разлика между ръководството на партията и редовите членове и изибрателите на партията.

По думите му Движението има много честни и качествени политици и не трябва да се слагат марки върху тях, а ръководството на партията със своите действия и думи е направило така, че негативизмът да се отразява много зле на обикновените избиратели.

За критиките, че партията му се е съгласила да бъде в управлението с Патриотичния фронт (ПФ) Исмаилов отбеляза, че не е важно дали се чувства уютно, а какво се прави за страната.

Исмаилов призна, че изпитва известен дискомфорт, но е поискал определени гаранции от мандатоносителя, като да не допуска езика на омразата и дискриминационното отношение.

Бившият член на ДПС признава, че трудно ще се реализира идеята на ПФ да бъдат уволнени всички хора, назначени в администрацията на етнически принцип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!