Quantcast

Миков: Няма за първи път да сме извън властта с ДПС

Нели Чолашка Последна промяна на 07 ноември 2014 в 10:37 5264 12

Михаил Миков

"Господин Кънев, БСП и ДПС не за първи път няма да са във властта. Имам по-голям политически опит от вас. Може ли да подкрепяме евроатлантическата бедност на българите".

Това обяви от трибуната на парламента преди избора на новия кабинет лидерът на БСП Михаил Миков. Така той се обърна към изказалия се по-рано съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев

"Порочният кръг на 25 години вадене и слагане очевидно ще продължи", каза още Миков по повод изказването на Радан Кънев.

БСП ще продължи да подкрепя социалните мерки, коледните добавки за пенсионерите и ще настоява за ръст на обезщетението за отглеждане на дете, обяви Миков.

Той се обяви срещу предложението на Патриотичния фронт за трето дете да не се плащат социални помощи, което беше заявено от трибуната от Валери Симеонов.

"Това противоречи на хуманизма и световните стандарти да отношение към хората и обществото", уточни лидерът на БСП.

Михаил Миков напомни, че БСП няма да подкрепи структурата на новото правителството и състава на кабинета.

"Наблюдава се увеличение на ресорите очевидно, заради широкия формат на четворната формация", обяви социалистът.

„Ще гласуваме и против избора на едно дясноцентриско правителство с ясното съзнание, че въпреки опитите за намиране на диалог, той не е достатъчен в парламента. Чухме от някои от лидерите, че целта им била да извадят БСП и ДПС на власт.

Декларирането на едни такива цели, няма да реши проблемите, които стоят днес в нашето разделено общество. То не е разделено само политически, то е разделено социаликономически”, коментира още Миков.

По думите му основният проблем е, че 20% от българските граждани живеят в бедност, а в някои региони като Видин над 50% са под линията на бедността.

Лидерът на БСП напомни, че БСП настоява за промяна на данъчното облагане от плосък данък към прогресивно данъчно облагане и изтъкна, че повечето страни имат прогресивно данъчно облагане.

„Съмняваме се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, в който гражданите да усетят по-справедливо общество”, смята още Миков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2014 в 16:17

Няма да сте за първи път извън властта, ама защо пак се слагате заедно с ДПС, бе, другарю? Не ви ли е ясно,че който се е хванал с тях не е прокопсал?!? Ама все пак ще е добре за нас - така заедно дълго време няма да можете да правите поразии

07.11 2014 в 14:44

Лайняна паплач,пишете,но не сте видели още дебелия,безогледен мутренски кур.Докато се усетите и ще ви се изгладят мозъчните гънки,ама ще е късно.Ще ви се прииска да влезете на майка си в природата,но няма как да стане.

07.11 2014 в 13:05

... Но дано да е за последно!!!

07.11 2014 в 11:47

А какво стана с истеричните пророкувания, клетви, лиги и сополи дето се размятаха от червените тролчета и от техните колеги-РБ тролчетата, че ГЕРБ са се договорили с ДПС да управляват заедно? Очевидно и РБ се е включил в тази подмолна " договорка" с ДПС. Последно кое е истина, ГЕРБ ще управлява с РБ, или с ДПС? Или дружно всички. Или какво сме плюли няма значение. Ние да се изхрачим, пък ти доказвай, че нямаш сестра.

07.11 2014 в 11:46

Спокойно. Нищо не се е променило. Едни проверени партийни другари са сменени от други такива. Ако се надявате другарката Пръмова да реформира нещо просто сте сбъркали човека! Покажете ми поне 1 от т.нар. "четворна коалиция" кой не е обвързан с БКП. Затова това не е правителство, а фирма "БКП ООД". А на "борците срещу системата КОЙ" предлагам да се опитат да отговорят на въпроса КОЙ предложи Лукарски за министър?

07.11 2014 в 11:20

ама другарю миков вие вече няма да бъдете във властта и с дпс ,и без дпс- само че ще продължавате да им се навеждате !

07.11 2014 в 11:15

Миков, и с Атака и Бареков без Цензора. Макар че, то между трите няма разлика... Добре де, викай им ДПС! :)

07.11 2014 в 11:06

Микооов,Миков хората се умориха вече да им говорите как ще борите бедноста.Нали ви видяхме и вас колко струвате с кючекчииките по масите, заемите и батаците. Бедност не се заличава като теглите заеми и ги раздавате, като лъвския пай отиват при така наречените "кръгове". Бедните хора ме искат помощи те искат работа и то солидна,за дълго време за да се чувстват спокойни и свободни. Но това се гради с години а вие с тази клика отгоре ги пропиляхте сега е късно да започваме както през 90-те всички източно европейски страни си намериха местата и пазарите а ние още се оглеждаме за заеми с убита индустрия,селско стопанство и туризъм.Оставете народа на мира да се справя,да работи и да върти бизнес без да пречите с вашите кръгове ,закони ,подзакони и бюрокрация и така самият народ ще извлече държавата от калта където вие ни вкарахте.

07.11 2014 в 10:52

Свиквайте перманентно да сте, измислена червена тиранична и олигархична паплач. До измиране на последния червен динозавър.Нищо ляво няма във вас, освен крадливост и терор. А социалдемократите сега ако не запълнят вакуума, никога няма да го направят.