Миков: Няма за първи път да сме извън властта с ДПС

Нели Чолашка 07 ноември 2014 в 10:37 6165 12

Михаил Миков

"Господин Кънев, БСП и ДПС не за първи път няма да са във властта. Имам по-голям политически опит от вас. Може ли да подкрепяме евроатлантическата бедност на българите".

Това обяви от трибуната на парламента преди избора на новия кабинет лидерът на БСП Михаил Миков. Така той се обърна към изказалия се по-рано съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев

"Порочният кръг на 25 години вадене и слагане очевидно ще продължи", каза още Миков по повод изказването на Радан Кънев.

БСП ще продължи да подкрепя социалните мерки, коледните добавки за пенсионерите и ще настоява за ръст на обезщетението за отглеждане на дете, обяви Миков.

Той се обяви срещу предложението на Патриотичния фронт за трето дете да не се плащат социални помощи, което беше заявено от трибуната от Валери Симеонов.

"Това противоречи на хуманизма и световните стандарти да отношение към хората и обществото", уточни лидерът на БСП.

Михаил Миков напомни, че БСП няма да подкрепи структурата на новото правителството и състава на кабинета.

"Наблюдава се увеличение на ресорите очевидно, заради широкия формат на четворната формация", обяви социалистът.

„Ще гласуваме и против избора на едно дясноцентриско правителство с ясното съзнание, че въпреки опитите за намиране на диалог, той не е достатъчен в парламента. Чухме от някои от лидерите, че целта им била да извадят БСП и ДПС на власт.

Декларирането на едни такива цели, няма да реши проблемите, които стоят днес в нашето разделено общество. То не е разделено само политически, то е разделено социаликономически”, коментира още Миков.

По думите му основният проблем е, че 20% от българските граждани живеят в бедност, а в някои региони като Видин над 50% са под линията на бедността.

Лидерът на БСП напомни, че БСП настоява за промяна на данъчното облагане от плосък данък към прогресивно данъчно облагане и изтъкна, че повечето страни имат прогресивно данъчно облагане.

„Съмняваме се, че правителството ще може да осигури такъв натиск върху администрацията, в който гражданите да усетят по-справедливо общество”, смята още Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки