Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Хората на Бареков подкрепили Борисов, за да го избавят от ДПС

Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, твърди лидерът на ББЦ

OFFNews 08 ноември 2014 в 14:34 2895 12

Снимка ББЦ/Пресцентър

Николай Бареков и Румен Йончев, лидер на ЗНС.

"БДЦ беше единствената парламентарна група, която подкрепи Бойко Борисов за премиер, без да се е договаряла за постове и индулгенции. Дадената за него подкрепа вчера не е бе плод на задкулисна договорка между ГЕРБ, БДЦ и ББЦ, а за да го избави от неудобството да зависи от гласовете на ДПС".

Това каза лидерът на България без цензура (ББЦ) и евродепутат Николай Бареков на 40-ия конгрес на Земеделски народен съюз ЗНС, на който беше гост.

Бареков се върна от Брюксел в сряда вечерта, за да се срещне със своите депутати, които кръстиха групата си Български демократичен център (БДЦ).

След срещата в четвъртък той обяви, че групата ще гласува срещу правителството на Бойко Борисов, защото не са били поканени на преговори. В петък обаче депутатите на Бареков подкрепиха кандидатурата на Борисов за премиер, а само за кабинета гласуваха против. 

"Взехме решение да подкрепим Бойко Борисов, за да го избавим от неудобството да зависи от гласовете на ДПС и от политици от четворната коалиция, които защитават тъмни интереси. Убедени сме, че нашата подкрепа ще бъде полезна за стабилността на България", обясни днес Бареков.

В ББЦ били на мнение, че първата политическа сила трябва да излъчи премиер.

"На мен лично това правителство не ми допада, но му даваме подкрепа, за да може да осъществи полезни за България реформи. Взехме нашето решение, така да се каже, със скърцане на зъби, но в името на България", разказа евродепутатът.

Той допълни, че като евродепутат е поел ангажимент към своите избиратели да работи за доброто на страната.

"Вратите на моя кабинет са отворени за всички министри, които имат необходимост, дори и за Петър Москов", уточни Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews