Искрен Митев, ПП: Възраждане получиха съобщение от ДПС и излязоха от залата

Ружа Райчева 23 юни 2022 в 10:41 14274 2

Искрен Митев

Снимка Владимир Шоков/БТА

Искрен Митев

Вчера видяхме на един от площадите как ДПС и "Възраждане" си стискаха ръцете. Днес стана нещо много интересно в залата: "Възраждане" влязоха, след което видяха, че ДПС ги няма - явно получиха някакво съобщение и излязоха.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев в кулоарите на парламента, след като за втори пореден ден Народното заседание не успя да заседава поради липсата на кворум.

"Видях една друга коалиция вчера, видях знамена на "Възраждане" и ДПС отдолу да се ръкуват с хората. Това е интересното. Мнозинството е отговорно за кворума, има ново мнозинство и те сега са отговорни към българското общество. Сега те пият кафе, вместо да гласуват законите", възмути се Митев. 

Според него новото мнозинство - ГЕРБ, ДПС, "Има такъв народ" и "Възраждане" - могат да гласуват какъвто си дневен ред искат, но вместо това се "гаврят с държавата".

"Кому беше нужно да махат Никола Минчев от председателското място преди седмица? Това беше безсмислено зло!", заяви Искрен Митев. 

Той е на мнение, че т.нар. френско предложение за Северна Македония е най-доброто, което България е получавала засега, но не трябва да бъде прието на всяка цена.

"Досега обвиненията към ПП бяха, че ще вземем решението на всяка цена. Сега ГЕРБ и ДПС се врътнаха и обявиха, че ще подкрепят това решение. Днес Кирил Петков ще каже истината на срещата на върха в Брюксел - че НС не е взело решението, което се очакваше", каза депутатът от ПП.

Днес той е с вратовръзка на шарани, подобно на деня след физическия сблъсък с лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов в пленарната зала, когато Митев дойде на работа с вратовръзка на охлюви.

"Днес съм с вратовръзка на шарани, защото тези, които се обединиха срещу ПП мислят, че българските граждани са шарани и че никой няма да види, че г-н Пеевски се здрависа с протестиращи, подкрепящи „Възраждане”, обясни Искрен Митев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

2

pisnamiotmutri

23.06 2022 в 13:01

Русия си има всякакви проекти за делене на българския народ. Не е изненада, че ДПС и Възраждане се обединиха. Сега пускато отново темата с Македония за да се разграничат изкуствено - ГЕРБ и ДПС от Възраждане.

-1495

1

zuIjin

23.06 2022 в 12:04

Че Копейкин е създаден по проекта на Волен се знае от всеки. Въпроса е ще се появи ли нов Ахмед Емин да каже за колко рубли са го създали?
 
X

Да помогнем на украинските деца!