Заради Костадинов Искрен Митев дойде в НС с вратовръзка на охлюви

Костадинов ще обжалва наказанието си, Митев - не

Ружа Райчева 02 юни 2022 в 12:51 7503 3

Снимка OFFNews/Ружа Райчева

Костадин Костадинов се обърна с мен с много обидни думи, една от тях беше "охлюв", затова днес съм с вратовръзка с охлюви - като сигнал на приятелство. Все пак аз му дръпнах вратовръзката, а той ме нарече "охлюв". Костадинов трябва да си сложи вратовръзка на човек, който не поема отговорност.

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев в кулоарите на Народното събрание. Вчера между него и Костадин Костадинов се стигна до лек физически сблъсък в пленарната зала. След случката Митев се опита да говори с Костадинов, но не му се извини, а направи това от парламентарната трибуна по-късно. 

След председателски съвет тази сутрин бе решено двамата да бъдат порицани. Костадинов обяви на брифинг, че ще обжалва решението, а Митев не:

"Няма да обжалвам наказанието. Ще приема това, което ще ми бъде наложено като наказание, и мисля, че това е достойното, което може да направи всеки участник в случката. В крайна сметка се изложихме пред децата и им дадохме много лош пример", каза депутатът от ПП.

По повод вчерашния празник в парламента имаше деца от училище в Петрич, които станаха свидетели на сблъсъка между двамата народни представители в пленарната зала. 

Днес Искрен Митев заяви, че не е изненадан от решението на Костадинов да обжалва наказанието. 

"Когато двама човека се карат, вината е на двамата. Когато човек предизвиква по принцип - той дойде физически до мен, аз не си позволих това, но приемам, че съм взел активно участие и затова няма да обжалвам", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

3

Крушата

02.06 2022 в 17:29

Колко е радостен Искренчо, че успя да привлече медийно внимание. Детска радост! Малак си Искренчо, ама вече трябва да си даваш сметка, че за твоите лигавщини плащаме всички ние. Сигурно го знаеш - разбира се едва ли ти дреме.

10298

2

AntiZ

02.06 2022 в 14:39

Ех, Искренчо, защо не си малко по-якичък, да се казваше Кличко, например? Да го видим този мангал дали щеше да се перчи, селяка му смотан!

-8580

1

ЕПИК