Депутат от ПП с вратовръзка с шарани: Радев прави всичко възможно кабинетът да падне

Искрен Митев е горд, че правителството е паднало, защото Кирил Петков не е предал избирателите си, за да остане на власт

OFFNews 23 юни 2022 в 09:41 3474 0

шарани
Тематичната врътовръзка с шарани на депутата от ПП Искрен Митев.

„Президентът Радев прави всичко възможно да падне правителството. Видяхте го в изказванията му.” Това заяви в студиото в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев.

„Това, което следва, хората го видяха на площада в сряда. Днес съм с вратовръзка на шарани, защото тези, които се обединиха срещу ПП мислят, че българските граждани са шарани и че никой няма да види, че г-н Пеевски се здрависа с протестиращи, подкрепящи „Възраждане”, каза той.

Вратовръзките на Митев му станаха запазена марка за политически послания. Ден след като той за малко не се сби в парламента с лидера на проруските националисти Костадин Костадинов, депутатът дойде в Народното събрание с вратовръзка с охлюви, тъй като една от обидните думи, които Копейкин използвал по негов адрес била "охлюв".

Митев допълни, че е горд от това, че правителството е паднало, защото премиерът Кирил Петков не е предал принципите на избирателите си, за да се задържи на власт.

„Има едно неразбиране кои са хората в ПП. Там са едни хора, които знаят, че загубата е един урок, успехът е нещо временно и е важно да си смел. Изобщо не сме тръгнали да се предаваме. Вчера за първи път падна правителство с вот на недоверие. Това е много показателно. Преди да вляза в НС, отидох да се запозная с администрацията. Оказа се, че там има много свестни хора. Казаха ми: „Много приличате на младите ГЕРБ”. Много се обидих. Казах им: „Как така приличаме на ГЕРБ? Аз съм дошъл да се боря с тях”. Обясниха ми, че когато ГЕРБ са дошли на власт преди 12 години, са искали да се борят с корупцията и са имали същия хъс като нас. Попитах ги: „Кога са се превърнали в това, което са сега?”. И те ми казаха следното: „Останете достатъчно дълго и ще видите”. И вчера видях. Когато правителството не е кооперативно с мафията и със задкулисието, има вот на недоверие”, обясни Митев.

По думите му няма как в парламента да продължават да влизат хора, които биват принуждавани да станат част от мафията.

„Очаквам хората да видят истината и да имаме повече народни представители. Протестиращите в подкрепа на правителството на площада плачеха, че си тръгваме. От другата страна на Народното събрание бяха дошли хора, които ги питаха защо са се събрали и те казаха, че са дошли на концерт. Това е гавра”, допълни депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови