Христо Иванов: В следващите 2-3 седмици ще се даде ход на законопроектите за съдебната реформа

OFFNews 11 януари 2022 в 20:59 3772 2

В следващите 2-3 седмици ще се даде ход на законопроектите за съдебната реформа, заяви председателят на групата на "Демократична България" в парламента Христо Иванов в предаването "Въпросите" на ТВ1.

Той допълни, че в момента се обсъжда дали те да бъдат внесени от Министерски съвет или от група народни представители.

Иванов заяви, че законопроектите на ДБ за съдебната реформа, които минаха на първо четене в предишния парламент, ще се редактират и ще бъдат внесени от Министерски съвет или от коалицията. По думите му това е необходимо с оглед на появилия се нов политически играч. Иванов обаче бе категоричен, че това забавяне ще бъде наваксано в пленарна зала и в парламентарните комисии, където ПП, БСП, ИТН и ДБ имат мнозинство.

Той заяви, че е оптимистичен за преговорите между София и Скопие заради новите правителства, които поемат управлението, както у нас, така и в западната ни съседка.

Иванов изрази надежда, че работата на новите пет работни групи също ще подпомогне преговорите. Те ще бъдат свързани с проблемите в икономиката, инвестициите, туризма, свързаността, както и в културата и образованието. По думите му поставянето на двустранните отношения в по-широк контекст ще активизира много повече заинтересовани страни, които ще дадат тласък и на преговорите.

Съпредседателят на ДБ коментира и решението на премиера Кирил Петков да посети Скопие:

"Всеки премиер има правото да има свой стил и сам да избере кога да протегне ръка, кога да направи жест и кога да втвърди тона."

Все пак той се изказа положително за това решение и заяви, че е правилно първо да се започне с добро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!