Христо Иванов: Достъпът до плажа на Росенец отново е отрязан (снимки)

Според институциите плажът е новообразуван

OFFNews 04 август 2020 в 11:16 9982 2

Близо месец след акцията на Росенец със съжаление научихме, че отново е преграден пътят до плажа, обяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов пред журналисти в Бургас.

Заедно с общинския съветник Димитър Найденов Иванов отново ще отиде на Росенец днес, за да провери на какво основание е преграден пътят.

Демократична България ще започне кампания по набиране на средства за пилон със знамето, което да бъде издигнато на Росенец, стана ясно още от изказването му.

Казусът с актуването на плажа като държавна собственост е прехвърлен от МРРБ към Министерството на туризма, обяви още Иванов. "Министерството (МРРБ - б.р.) се е изненадало, че има такъв плаж и счита, че това е новообразуван плаж. Препратило е казуса към Министерството на туризма, а то не е могло да стигне също заради тази ограда, доколкото разбираме от медиите. Така че и на тях сега ще им свършим работата, за да се издаде най-накрая този акт за държавна собственост", коментира още той. Пуснат е и сигнал до кмета за изземване на пътя, който е общинска собственост.

Това е лятната столица на беззаконието в България, обяви малко по-късно от Росенец Иванов.

Той коментира, че по съобщения в медиите вчера металната ограда на снимката по-горе е преграждала изцяло пътя, а днес, след обявяването на идването му, тя е премахната наполовина. Това, според Иванов, означава, че гражданският натиск дава резултат.

В крайна сметка достъпът до плажа днес е отворен, но непосредствено преди него стои метална ограда с надпис "Частен имот".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4015

2

No matter what

05.08 2020 в 16:34

А я кажи що отряза публиката да й дадеш отговор и за Буджака?

1894

1

Sashkavas

04.08 2020 в 12:00

Жалко наистина и браво за постоянството. Бих поздравил Христо дори повече ако започне и да ни информира и какво става с достъпа до плажа около вилата Прокопиев … Нали искаме нов морал и премахване на двойните стандарти !?

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/premahvat-ogradi-i-postrojki-ot-morskata-kyshta-na-prokopiev-kraj-sozopol-vide o-2234476