Христо Иванов: България няма национална сигурност (видео)

OFFNews 30 ноември 2020 в 21:45 3732 2

Снимка Александра Маркарян

С коментар по повод мълчанието на институциите след интервюто на българския премиер за германското издание "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" излезе съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов на живо от профила си във фейсбук.

“Това, което се случва с това интервю, е че премиерът най-сетне ясно казва: тези снимки са автентични.” - заяви Иванов, като допълни, че информацията за датите на снимките взривява премиерската версия и определи обясненията на Борисов като лъжи, а бездействието на институциите като сериозен проблем за държавността ни:

“България няма национална сигурност. Българската национална сигурност е заместена от една огромна черна дупка, в която съществува режим за няколко души, които могат да си правят каквото поискат.” - подчерта Иванов и допълни, че Демократична България ще подаде сигнал до НСО с искане за проверка на дейността ѝ по охрана на министър-председателя и действията на служителите ѝ по изпълнение на служебните задължения им при охраната на министър-председателя, както и сигнал до прокуратурата, която да провери всички обстоятелства, посочени от Бойко Борисов, както и действията на НСО.

В политическата си оценка Иванов нареди този пробив до “проспиването на КТБ” от финансовото разузнаване, както и до пробивите в НАП и Търговския регистър, за които така и никой не пое отговорност и не бяха започнати разследвания, а останаха единствено безпочвените и без доказателства твърдения на прокуратурата, че “Да, България!” и лично Иванов стоели зад тези сривове.

Лидерът на “Да, България!” допусна възможността, при лекотата на достъп до премиерската спалня подобни снимки да притежават и ключови за европейския и световен ред политически фигури:

“Мислите, че Путин няма такива материали за нашия премиер, ли? И за когото си поиска друг. Мислите, че Ердоган няма такива материали? Това да не би да обяснява защо премиерът си чупи краката да строи с такава скорост Турски поток? Руски поток!”

Иванов беше категоричен, че Демократична България е единствената политическа формация, която ясно назовава проблема и ще предприеме конкретни действия, за да го реши, и пое отговорност, в първия си ден като депутат в следващия парламент да внесе искане за свикването на анкетна комисия която да провери провала на прокуратурата и НСО по този казус:

“Тази анкетна комисия трябва да бръкне докрай в този казус и да изясни всички форми на изкуственото привеждане в кома на българските институции, които всъщност стоят зад цялата тази историйка.”

“Ако се чудите защо в България в момента умират хора, защо България търпи провал в справянето си в кризата с ковид, защо нямаме национална сигурност - ами затова. За да могат няколко души, и не само Борисов, да си правят каквото си поискат, както си поискат” - заяви Иванов и обясни, че за Борисов и хората му българската държавност и българският закон са “врата у поле”.

“Аз и Демократична България съществуваме политически, за да затворим тази врата и да я направим със здрав зид, който да бъде българската национална сигурност и българската законност”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2700

2

Жан

05.12 2020 в 08:23

Ехе, този по всичко има мнение май

12082

1

leomesi

01.12 2020 в 15:49

Ако слушаш Иванов, България нищо няма и винаги всичко е мега зле. Страшен нихилист. Са, верно, че не сме цъфнали и вързали, ама чак пък толкова. То тоя е като лъжливото овчарче и нещо смислено да каже няма кой да му се върже, щото по принцип само глупости говори и само знае да храни правителството