Хаджигенов: ПП не оправдаха доверието ни, дори не опитаха

OFFNews 29 август 2022 в 09:52 3002 1

Николай Хаджигенов на протест

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Николай Хаджигенов на протест

Ние дадохме вот на доверие на ПП, те не оправдаха това доверие, дори не опитаха. Имаха комфорта на пълното мнонзиство и подкрепата на голяма част от хората и политическите формации, нашата включително. Дори не опитаха.

Това заяви пред БНТ един от лидерите на гражданското движение "Ние идваме" адвокат Николай Хаджигенов. Вчера той и Арман Бабикян обявиха, че "Ние идваме" заедно с мандатоносителя си "Единна народна партия" се оттеглят от надпреварата за участие в 48-ото Народно събрание.

"Няма да настъпим четвърти път една и съща мотика, резултатът е предизвестен, така или иначе. Ще продължим да правим политика извън парламента", обясни Хаджигенов днес. Адвокатът подчерта, че няма смисъл да се подкрепя дадена политическа сила, ако тя "не прави нищо" и затова от "Ние идваме" няма да подкрепят нито една политическа сила.

По думите на Хаджигенов от ПП така и не са разбрали, че са изправени пред огромен враг с невероятен ресурс, с който не е можело да се справят само защото са спечелили изборите:

"Крайно време е да разберат, че парламентарната република не е просто лаф, написан в някаква книжка, която е именувана Конституция. Да, Борисов превърна това в цирк, гумен печат на едноличното си управление, но това не е така и не трябва да е така."

Николай Хаджигенов очаква, че в края на февруари или началото на март 2023 г. отново ще се наложи да се проведат предсрочни парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!