Хаджигенов и Бабикян се отказват от изборите и ще изтеглят документите си от ЦИК

„Ние идваме!“: Обединението остана на думи. Започваме подготовка за следващите избори

OFFNews 28 август 2022 в 08:48 14630 7

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

Снимка nieidvame.org

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказват от участие в изборите и ще изтеглят документите на формацията “Ние идваме!” от Централната избирателна комисия.

„Ние идваме!“, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия, ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори. Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за четвърти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите - заявиха от формацията в позиция до медиите в неделя сутринта.

"Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват. Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати" - пише в позицията на “Ние идваме!”.

"Не на последно място, ние не желаем граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем! „Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори" - обявиха Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Преди седмица “Ние идваме!”, с мандата на Единна народна партия, се регистрира за участие в предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. От формацията внесоха подписка с 3132 подписа на гласоподаватели, подкрепящи регистрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

6

Merc

28.08 2022 в 22:12

Разумно и смело решение !

Подкрепям.

Не власт на всяка цена, като другите измекяри .

10212

4

Човека

28.08 2022 в 13:11

Поздравявам ги за това решение. Нямаше да минат петте и щяха да размият гласовете си по вмирисаните партии на статуквото. Жалко.
Мнозина не разбраха за какво обединение говореше Христо Иванов. ДБ имат още горчивина в устата от изборите през 2017. Тогава щяха да влязат в парламента ако бяха обединение.

2099

2

Mateevk

28.08 2022 в 09:54

И какво им е опасното на тези муцуни? Че искат същото, каквото и аз, и още милиони все още нормални хора в тази страна ли? Истински опасните муцени са тези, които в момента тикат България обратно в обятията на СССР 2.
 
X

Да помогнем на украинските деца!