Quantcast

Орешарски и Чобанов избегнаха медиите на влизане в президенството

OFFNews Последна промяна на 29 юни 2014 в 14:04 9592 14

Пламен Орешарски

Министър-председателят Пламен Орешарски заобиколи умишлено медиите на влизане в президентството, където в 14 ч. днес ще започнат консултациите за спешните задачи пред властта преди нейната оставка.

Пред Президентството в момента има полиция, охрана на НСО, журналисти и няколко протестиращи. Автомобилът на премиера спря максимално близо до вратите на президентството и Орешарски влезе директно. Същото направи и финансовият министър Петър Чобанов.

Нито премиерът, нито финансовият министър са заставали пред медиите, откакто стана ясно, че срещу Първа инвестиционна банка има умишлена атака. В петък на журналистическите въпроси отговори вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев, който се яви в парламента. Вчера Чобанов изпрати изявление до медиите, в което осъди поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който многократно заяви, че заради ситуацията около банките Чобанов и Орешарски трябва да подадат оставка.

По-рано в президентството влезе лидерът на БСП Сергей Станишев. Той направи особена заявка, като намекна, че очаква не политическата съдба на страната да е основна тема на предстоящите консултации, а темата за банките.

Попитан дали трябва да има широка коалиция или служебно правителство, той отговори:

"Това за мен не е тема на днешната дискусия, защото най-важното е да се гарантира на гражданите, фирмите да бъдат спокойни, да работят."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.06 2014 в 15:10

ОРЕХОВКАТА ДО ГРОБ ЩЕ ГО ЗАМЕРВАТ ПО УЛИЦИТЕ С БОКЛУЦИ - АКО ВЪОБЩЕ СМЕЕ ДА СИ ПОКАЖЕ КАТАТОНИЧНАТА МУЦУНКА ДЕ

тоя сега трябва да си намери некое тайно място и да не излиза поне 10 години от там докато им размине малко на хората

29.06 2014 в 22:51

И пак с кевларено одеалце го пазят тоя охлюв кремълски.
Подписал е заробващия договор с Газпром в деня, в който на сутринта е уверявал Барозу, че докато не се синхронизира с евро изискванията няма да се подписва. Парцал долен.

29.06 2014 в 18:04

"нито финансовият министър са заставали пред медиите, откакто стана ясно, че срещу Първа инвестиционна банка има умишлена атака. "

бре пък аз го чух финансовия министър както в Петък така и в Събота и вс епо разни телевизии.......

Хайде сгеа да сме тъпи, да сме тъпи, колко да сме тъпи....

29.06 2014 в 17:05

Което доказва за пореден път безотговорността и безсилието на "Експерта". Правителство на корупцията и престъпността с премиер без собствена чест и достойнство.

29.06 2014 в 16:46

@ Uli

Ние, гражданите да влезем най-сетне със сила в МС и да ги изринем от там.

Ето това!

29.06 2014 в 16:27

А откъде е влязъл Бойко Борисов?

29.06 2014 в 15:40

Некадърници страхливи. ОСТАВКА веднага на цялото правителство. Нито МВР, нито финансово си свършиха работата, а Стойнев е налял масло в огъня с теглене на държавни средства от КТБ.

29.06 2014 в 15:36

Какво трябва да се случи в тази държава за да има ново правителство?

29.06 2014 в 15:34

Спасяване на чаСна банкЪ с пари на данъкоплатеца? При това съвсем скоро "наредиха" на "държавните предприятия", да си държат максимум 25% в една банка. Заради "спестителите" (по закон гарантирани влогове), ще спасяват всички (на килограм), в името на "социалния мир"? (Онова светло бъдеще, ЛИ)? А КЪДЕ да попитаме колко експерти от предприятията, ще се спасят покрай спестителите? И как да проверим "спуснатата" "информация"? И Същите тези "експерти" говорят за "доверие"... И то на фона на спрени/блокирани в банката "наличности". То бива наглост, ама чак толкова ли сме глупави?

29.06 2014 в 15:17

Много харесва този човек кевлареното одеалце(черната чанта на заден план). Голямо пазене от хората пада...